Reklam

Suriyelilerin Askerlik Şubesinin Önünde Toplanmalarına Erdoğan'dan İlk Yorum: Eğitim Lazım

Suriyeli sığınmacıların Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için askerlik şubesinin önünde toplanmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savaş bölgesine elini kolunu sallayarak gitmek mümkün değil" dedi.

Suriyelilerin Askerlik Şubesinin Önünde Toplanmalarına Erdoğan'dan İlk Yorum: Eğitim Lazım
Editör: Urfa Haber 63
30 Ocak 2018 - 14:20

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla 10 ilde gönüllü askerlik müracaatında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da parti grubunda yaptığı konuşmada bu konuya değinmeden geçemedi.

Suriyeli mültecilere anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, "Ülkemizedeki Suriyeli kardeşlerimizin askerlik şubelerine müracaat edip bölgeye gitmek için başvurduklarını da biliyorum. Ancak savaş bölgesine elini kolunu sallayarak gitmek mümkün değil. Bunun için eğitim lazım, lojistik lazım, planlama lazım. Suriyeli kardeşimizin de askerlik şubelerine başvurularını bir kararlılık ifadesi olarak görüyor ve hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Bu haber 660 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum