Reklam
Reklam

Siyah rengiyle dikkat çeken karagül çiçek açtı

Dünyada sadece Şanlıurfa'nın sakin ilçesi Halfeti‘de yetişen, Siyah rengiyle dikkat çeken karagül çiçek açtı.

Siyah rengiyle dikkat çeken karagül çiçek açtı
Editör: Urfa Haber 63
15 Nisan 2024 - 12:45
Kendine özgü rengi ve kokusuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Karagül yörenin nadir bulunan değerleri arasında yer alıyor. Halfeti ilçesinin sembolleri arasında yer alan Siyah rengiyle dikkat çeken karagül çiçek açtı.
Güneydoğu'nun cenneti diye adlandırılan Halfeti, Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti konumuna gelmesiyle birlikte sular altında kalan evler ve camilere de ilgi oldukça fazla. Yerli ve yabancıları hayrete düşüren doğa, taş evler ve bölgenin simgesi olan Karagül ise ziyaretçileri cezbediyor.
Halfeti'de yetişen karagül Kendine özgü rengi ve kokusunu yetiştiği topraktan alan karagül, Ekim ve nisan ayında olmak üzere yılda 2 kez açıyor.
Cittaslow yani ‘Sakin Şehir’ unvanını alan Halfeti ilçesinde Karagül’ün uluslararası alanda tanıtımını yapmak ve üretim kapasitesini arttırmak için hem resmi kuruluşların hem de özel sektörün girişimleri bulunuyor. Birçok ünlü firmanın parfüm, deodorant, çikolata, sabun ve krem gibi ürünlerine de ilham veren Karagül’ün bu anlamda hem üretiminin hem de tanıtımının önemli katkı sağlıyor.
 
Bu haber 326 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum