Reklam
Reklam

Siverek Uzunca Göletinde çalışmalar sürüyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yapımı devam eden Uzunca Göletinde çalışmalar tam hız sürüyor

Siverek Uzunca Göletinde çalışmalar sürüyor
Editör: Urfa Haber 63
28 Eylül 2022 - 11:26
DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça, Şanlıurfa-Siverek Ericek Göleti’nde çalışmaların tam hız sürdüğünü bildirdi.
Devlet Su İşleri, Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla şehrin mümbit topraklarını su ile buluşturmayı sürdürüyor. Tarımsal sulama çalışmalarının yanında derelerdeki taşkın riskini azaltmaya ve içme suyu projelerini yapmaya da devam eden DSİ, kente yaptığı yatırımlarla su yapılarını arttırdı, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadı.
Bu kapsamda yapımı sürdürülen Şanlıurfa-Siverek Ericek Göleti ile ilgili açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça ‘’Dipsavak, Dolusavak,Gölet gövde dolgusu, topuk betonları ve enjeksiyon  imalatları tamamlandı. Jeotekstil ve membran örtü çalışmaları ile fiber donatılı koruyucu beton  imalatlarına hızlı bir şekilde devam ediliyor. Temelden yüksekliği 21,40 m, kret uzunluğu 580 m ve olan Şanlıurfa-Siverek  Ericek Göleti İkmal işinin tamamlanması ile birlikte 1. 060 dekar zirai arazi sulanacaktır. Projemiz ile 106 kişilik istihdam sağlanacak olup yıllık 8 milyon TL gelir artışı ile ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır.” dedi.
Öte yandan, DSİ tarafından yapılan yatırımlarla modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.
 
Bu haber 442 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum