Reklam

Şimdi hediyelik eşya olarak kullanılıyor

Şanlıurfa'da yüz yılladır bir geçmişe sahip olan bakır işletmeciliği, günümüzde de devam etmekte ve bakırcı ustaları tarafından hala üretilmektedir. Daha önce evde kullanılan bakır şimdi hediyelik eşya olarak kullanılıyor.

Şimdi hediyelik eşya olarak kullanılıyor
Editör: Urfa Haber 63
18 Şubat 2021 - 10:45
Kenttin Eyyübiye ilçesinde bulunan  tarihi çarşında bakırcılık mesleğini yarım asırdır sürdüren ustalar, fabrikasyon ürünlerin piyasa sürülmesinin ardından artık iş yapamaz hale geldiklerini daha önce turistlere satış yaptıklarını pandemi nedeniyle turistte gelmeyince işler durma noktasını geldiğini aktardılar.
Bir yıldır yaşanan pandemi nedeniyle işlerine olumsuz etkilediğini aktaran esnaf, "Şehrimiz tarihi bir yerdir, çok güzeldir. Bir an önce pandeminin bitmesi ve  şehrimizin yeniden turizme açılmasını istiyoruz. Şehrimiz çok güvenlidir, temiz bir yerdir ve insanları cana yakındır" dediler.
Haşimiye meydanındaki tarihi handa Bastonculuk, bakırcılık, demir işletmeciliği ve daha birçok geçmiş dönemlere ait mesleklerin sürdürüldüğü han, pandemi öncesi  yüzlerce turist tarafından ziyaret ediliyordu. En çok da bakır işletmelerinin ilgi gördüğü handa, bakır hediyelikler turistlerin ilgisini çekiyor. Haşimiye'de bulunan Bakır esnafı, “Bakırdan hediyelik eşya yapıyoruz, bu eşyaların arasında saat, tabak ve daha birçok malzeme bulunuyor. Buraya gelen turistler sadece bakır işletmesi yapan dükkanlara değil, tüm hana uğruyorlar. Burada sürdürülen meslekler turistlerin ilgisini çekiyor. Bizim de ürettiğimiz ürünlerden en çok hediyelik eşyaları satılıyor. Bakır işlemeleri sayesinde de büyük ilgi görüyor. Tabi sadece bakırcılar değil, diğer meslek branşları da bu anlamda turistlerin dikkatini çekiyor ancak, Türkiye’nin birçok kentinde bulunmayan bu bakır malzemeler normal olarak ilgi görüyor. inşallah bu hastalık geçerde yine eskisi gibi turist gelirde işlerimiz açılır” diye konuştu. 
 
Bu haber 1379 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum