Reklam
Reklam

Silah magandalarına karşı kadın eğitimi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde hafta sonu meydana gelen ve 17 yaşındaki bir genç kızın düğünde maganda kurşunu ile ölmesinin ardından, Suruç ÇATOM tarafından ilçedeki kadınlara seminer verildi.

Silah magandalarına karşı kadın eğitimi
Editör: Urfa Haber 63
27 Ocak 2017 - 06:29

Şanlıurfa'da hafta sonu farklı iki düğünde silahla havaya ateş açılması sonucu seken mermilerin isabet ettiği 1 kız öldü, 3 kız çocuğu yaralandı.

Eyyübiye ilçesi Uğurlu Mahallesinde kurulan düğünde henüz kimliği belirlenemeyen kişi tarafından silahla havaya ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 3 kız çocuğu yaralandı. İkinci olay ise

Suruç ilçesine bağlı Yatırtepe kırsal mahallesinde bir düğüne katılan 17 yaşındaki Dilan Yiğit isabet eden kurşun sonucu hayatını kaybetti. Suruç'ta meydana gelen üzücü olay sonrası Suruç ÇATOM tarafından ilçedeki kadınlara" Silah Sıkılacaksa Biz Düğünlerde Yokuzzz" sloganı ile neler yapabiliriz semineri düzenlendi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada ÇATOM yetkilileri  Silah Sıkılacaksa Biz Düğünlerde Yokuzzz sloganı ile kadınlara seminer düzenlediklerini belirten Yetkililer, “ Seminere ilçedeki ev kadınları katıldı, amacımız düğünümüz bir mateme dönüştürmemek, Kadınlarımız öncelikle kendi ailelerinden başlayarak düğünlere giderken silah sıkılacaksa düğüne gitmeme kararı vermeleri yönünde tavsiye aldı. Bu haftadan itibaren kampanyamızı başlatalım dedik. Eğlenceyi, oyunu, düğünü, kişilerin mutlu gününü, hava atmak uğuruna kana bulanmasına, bir yuva kurulurken sayısız yuvaların da yıkılmasına sebep olan silaha hayır. Atılan her kurşun can alma adayı iken, kurşuna verilen para da çoluk çocuğun rızkından çalmaktır. Bir yuva kurulurken, kurulu yuvaları yıkmayalım ile mücadelemizi başlattıklarını" ifade ettiler.

Bu haber 1110 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum