Reklam

Şehit Barutçu, Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı

Şanlıurfa’nın Akçakale sınırı karşısında bulunan Suriye'nin Tel Abyad kentinde terör örgütü PKK/PYD'nin bombalı eylemlerde kullanmak üzere hazırlandığı patlayıcıların bulunup, imha edilmesinde sırasında yaşanan patlamada şehit olan polis memuru Resul Barutçu'nun cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Şehit Barutçu, Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı
Editör: Urfa Haber 63
01 Mayıs 2023 - 15:05
Türkiye ile Suriye yerel polisi, terör örgütü PKK/PYD'nin Türkiye'de bombalı eylem düzenleyeceği, bu eylemlerde kullanılacak patlayıcıların Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında, Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden arındırılan Suriye'nin Tel Abyad'da bulunduğu istihbaratı sonrası çalışma başlattı. Belirlenen adreste yapılan aramada, terör örgütüne ait patlayıcılar bulundu. Patlayıcıların imha edilmesi sırasında, öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Şiddet patlamada Resul Barutçu ve Özgür Barcın  ve 1 yerel polis, şehit oldu. 4'ü yerel, 7'si Türk 11 polis de yaralandı. Yaralılar, bölgeden tahliye edilip, Akçakale Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralı polislerin hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.
Şehit düşen Resul Barutçu ve Özgür Barçın naaşları Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak  Şanlıurfa GAP Havalimanı'na getirildi.
Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan tarafından dua edildi. Okunan duanın ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı, polisler tarafından omuzlanarak uçağa konuldu
Helikoptere yüklenen şehit polis Resul Barutçu'nun naaşı memleketi Osmaniye'ye uğurlandı.
ŞEHİT BARUTÇU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Şanlıurfa'daki askeri törenin ardından şehit Barutçu'nun (26) naaşı, helikopterle Osmaniye'ye getirildi.
Gebeli Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi tören için Asri Mezarlık Camisi'ne götürüldü.
Buradaki törene şehidin babası Remzi, annesi Döndü ve eşi Öznur Barutçu ile yakınları, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, milletvekilleri, askerler, polisler ve vatandaşlar katıldı.
Tören alanına gelen Çataklı, şehidin babası Remzi, annesi Döndü ile eşi Öznur Barutçu'ya başsağlığı diledi.
Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan baba Remzi Barutçu, oğlunun fotoğrafını öptü.
 
Bu haber 665 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum