Reklam
Reklam

Şehit askerler Şanlıurfa'daki törenle uğurlandı!

Suriye'nin Rasulayn kentinde terör örgütü YPG/PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda . Şehit düşen askerler Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt ve Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Anar'ın Şanlıurfa’da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Şehit askerler Şanlıurfa'daki törenle uğurlandı!
Editör: Urfa Haber 63
11 Aralık 2020 - 10:01 - Güncelleme: 11 Aralık 2020 - 12:58
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi karşısında bulunan Suriye'nin Rasulayn kentinde,, PKK/YPG'li teröristlerce Suriye Milli Ordusu üyelerinin kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda Jandarma Yüzbaşı Yasin Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt ve Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Anar şehit düştü. 8 jandarma personeli yaralandı.
Şehadet haberleri ile ailelerini yasa boğan askerin naaşları Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nden alınarak tören için Şanlıurfa GAP Havalimanı'na getirildi.
Burada düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuğa, Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  İl Jandarma Komutanı Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak ilçe belediye başkanları,  ile şehitlerin silah arkadaşları ve aileleri katıldı.
Saygı duruşuyla başlayan törende şehitlerin öz geçmişleri okundu. Edilen duaların ardından şehit uzman Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt Antalya’ya Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Anar ise Ankara’ya uğurlandı.
Bekar olan Şehit Yüzbaşı'nın 2 kardeşi olduğu, erkek kardeşinin de kendisi gibi yüzbaşı, kız kardeşinin ise öğrenci olduğu kaydedildi.
Uzman Çavuş Oğuzhan Anar bekar olduğu öğrenildi.
 

Bu haber 1169 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum