Reklam

Şark Köşeleri ne ilgi azaldı

Şanlıurfa'da, eski yılların modası olarak bilinen şark köşeleri, alıcılarını bekliyor.

Şark Köşeleri ne ilgi azaldı
Editör: Urfa Haber 63
27 Eylül 2014 - 05:43

Şanlıurfa'da, eski yılların modası olarak bilinen şark köşeleri, alıcılarını bekliyor.

Kış aylarının vazgeçilmez olan şark köşeleri, Osmanlı döneminde kullanılan otağı, obaları veya mekanı şekillendirmesinde tercih ediliyor.

Şark köşeleri vatandaşların ev dekorasyonunda vazgeçilmezler arasında yerini korurken, Farklı işlemelerle, boyut ve süslemelerle kullanım şartlarına ve taşıma ağırlığına göre içeriğinde farklı yün kullanılarak müşterilerin tercihine sunuluyor.

Şanlıurfa da şark köşe döşemeciliğiyle uğraşan Musa Kazım Sak, kumaşların kadife olduğu ve Bursa'dan getirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Kumaşlarımız yüzde yüz kadife olup, Bursa'dan gelmektedir. Tüm yaptığımız şark odaları kendi imalatımızdır. Müşterilerimizin istediği her şekilde döşeme yapıyoruz. Özelliklede şark odaların üç adet ana rengi var, bunlar; kırmızı, bordo, ve sarı kumaşlardır. Genelde bu renklere talep daha fazla.’’

Sap Yastığına Talep Azaldı

Osmanlı döneminden bu yana kullanılan şark odalarının sapla doldurulduğunu fakat artık sapla doldurulan yastıklara talep azaldığını belirten köşe döşemecisi Musa Kazım Sak son olarak şunları söyledi;

‘Osmanlıda bu yana şark odalarında sap yastığı kullanılırken, şimdi sap yastığına talep azaldı. Sap yastığı sert olduğu için müşteriler tercih etmiyor. Sünger yumuşak olduğu için genelde sünger olanları tercih ediyorlar. Şehir içi ve şehir dışından şark odalarına talep çok fazla. Bir odayı döşemek ürününe göre maliyeti değişiyor. Çok pahalı olup da uygun olan şark odası takımlarımızda mevcuttur."

 

Bu haber 1977 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum