Reklam
Reklam

Şanlıurfa'nın sorunları dile getirildi

TÜMSİAD tarafından düzenlenen sahur programında Şanlıurfa’nın sorunları açık yüreklilikle dile getirildi ve tartışıldı. Programa Şanlıurfa bürokrasisinin yanı sıra STK temsilcileri ve TÜMSİAD üyeleri katıldı.

Şanlıurfa'nın sorunları dile getirildi
Editör: Urfa Haber 63
07 Haziran 2017 - 07:20

Programa TÜMSİAD Başkanı Sadık Sade’nin bürokrasiyi ve bürokratları eleştirisi damga vurdu: “Özellikle Belediyelerde üstte bürokrasi yok ama altta 80’li yılların bürokrasisi hakim..”

Büyükşehir Başkanı Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa’nın çalışan kadrolara sahip çıkması lazım. Çok çalışıyoruz diye dövülmememiz lazım”

Milletvekili M.Ali Cevheri iddialı konuştu, “Zengin kaynakların fakir bekçisi olmayacağız”

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel sahur programı Hilton Otelde yapıldı. Programa Şanlıurfa bürokrasisinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve TÜMSİAD üyeleri katıldı.

Sait Koyuncu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade, dernek olarak Şanlıurfa’nın sorunlarını kendi sorunlarının üzerinde tutan bir anlayışa sahip olduklarına dikkat çekti. Şahsi ve kurumsal beklentileri olmadığı için memleket adına yaptıkları taleplerin karşılık bulduğunu söyleyen Başkan Sade şöyle konuştu.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

 “Şanlıurfa’mızın tüm sorunları ile dertlenmeyi kendimize ilke edindik. 15 Temmuz tarihinden sonra ağlayıp sızlanmak yerine, ekonomik operasyonlara seyirci kalmak yerine üretmeye ve üretene destek olmaya devam ettik. Böyle bir kriz sonrası Şanlıurfa tarihinin en önemli yatırımını Şanlıurfa’ya kazandırdık. Bir yatırımla Gaziantep’in ihracat rakamlarını yakalama şansı elde ettik. Şimdi bu umudumuz da kırılmak üzere. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında destek başvurusunda bulunan bu projemizin destek bulamadığından dolayı iptali söz konusu. Bu konuda tüm yetkililerimizi daha dikkatli ve duyarlı davranmaya davet ediyorum. Son bir yıllık süreçte çalıştaylar yaptık. Somut çıktıları olan birçok projenin Şanlıurfa’ya kazandırılması için girişimlerde bulunduk. Her iddiamızı takip ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Son olarak Şanlıurfa uçuşları ile ilgili havayolu şirketlerinin keyfi ve plansız tutumlarıyla mücadele ediyoruz. Gaziantep, Trabzon ve Van illerine günde 20’den fazla uçuş varken Şanlıurfa’nın 5-6 uçuşla idare etmesini kamuoyunun takdirine ve insafına bırakıyorum. Bana göre bu ayıp bize yeter. Çok önemsediğim bir hususu daha sizinle paylaşmak istiyorum. Yaptığımız çalıştaylardan ve toplantılardan elde ettiğimiz somut bazı taleplerimizi Cumhurbaşkanımızın 11 Nisan tarihindeki Şanlıurfa buluşmasında kendilerine iletme talebimiz vardı. Önce bu talebimize olumlu cevap verildi. Ardından Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa’ya gelecekleri zaman 10 gün öncesinden çaba sarf etmeye başladık ama bizi görüştürmediler. Altını çizerek söylüyorum; Cumhurbaşkanımızın Şanlıurfa programını yapanlar, Urfa’nın kanayan yaralarını Cumhurbaşkanımıza arz etmeye müsaade etmediler. Son olarak belediyelerimizle ilgili bir hususun altını çizmek istiyorum. Belediyelerimizin üst yönetiminde bürokrasi yok. Ama alt tabakalarda 80’li yılların bürokrasisini aratmayan manzaralara şahit oluyoruz.  Başkanlarımızın bu hantallığın önüne geçmelerini istiyoruz. Bu memleketin önünü açalım. İnancımıza göre Devletin hatırı, hiçbir hatıra feda edilmez”

ASKON BAŞKANI ŞAHİN, “İŞ DÜNYASI KONUŞMAK ZORUNDA”

Programda konuşan ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin iş dünyasının güzel bir birlikteliğine şahit olduklarını söyleyerek, “Peygamber Efendimizin kötülük görenlerin,  eliyle diliyle ve kalbiyle düzeltmesi gerektiği mealindeki hadislerini bilmeyenimiz yoktur. Eliyle düzeltecek olan makam icra makamıdır. Diliyle düzeltecek olanlar ise Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Son olarak kalbiyle buğz etmek ancak vatandaşlarımızın işi olabilir. İş dünyasının mutlaka bir STK üyeliğinin olması ve sorunları diliyle düzeltmeye çalışması gerekmektedir” dedi.

FEVZİ DEMİRKOL: “KALKINMA SADECE EKONOMİYLE OLMAZ”

Sahur programında konuşan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, “Kalkınma sadece ekonomik göstergelerle olmaz. Sosyal ve kültürel temellerinin de oluşması lazım. TÜMSİAD bu anlamda önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Şanlıurfa’nın ekonomik anlamda gelişmesinin yollarını biliyoruz ve bu alanda üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz.  Bir Göbeklitepe sadece ilimizin değil tüm Türkiye’nin turizm potansiyelini arttıracak güce sahip. Bir ülkede elektrik ve çimento fazla tüketiliyorsa, o ülke gelişen bir ülke demektir. Bu göstergeler de gösteriyor ki, Şanlıurfa’mız gelişen bir yolda.. Bu gelişmeleri canlı tutmak adına üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI ÇİFTÇİ: “ÇALIŞAN KADROLARA SAHİP ÇIKILMALI”

TÜMSİAD Başkanı M.Sadık Sade’nin eleştirel bakış açısını değerlendirerek sözlerine başlayan Başkan Çiftçi, “Bir il eleştirel bir gözle ve eleştirel bir bakış açısıyla gelişir. Bu anlamda TÜMSİAD Başkanımızla birçok konuda aynı kaygıları taşıdığımızı açık yüreklilikle söylemek isterim. Bir şehir sadece kamunun çalışmasıyla gelişmez. Kamu, özel sektör ve sivil toplum bir arada el birliğiyle çalışırsa o şehir kalkınır. Herkes ilk fırsatta kendisinden başlayarak eleştirmelidir. Ben bu ile ne katıyorum diye kendisini sorgulaması gerekmektedir. OSB’nin su sorunu 8 yıldır bu şehrin gündeminde, fuar alanı 5 yıldır gündeminde.. Çok şükür bu gündemleri çözmek bizlere nasip oldu. İnşallah Kalkınma Bakanımızın da katılımıyla fuar alanımızın temelini bugünlerde atacağız. Bürokrasinin azaltılması, bürokratik hantallığın ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapıyoruz. El birliğiyle bunun da üstesinden geleceğimize inanıyorum. Şanlıurfa’nın Ticaret ve Sanayi Odasının yapılandırmasını bir an önce tamamlaması lazım. Her konuya Belediyenin yetişmesi mümkün değildir. Çalışan kadrolara sahip çıkılması gerekiyor. Çok çalışıyoruz diye dövülmememiz lazım” dedi.

 

M.ALİ CEVHERİ: “ZENGİN KAYNAKLARIN FAKİR BEKÇİLERİ OLMAYACAĞIZ”

 

Programda söz alan Milletvekili M.Ali Cevheri duygularını şöyle dile getirdi: “Urfalının terazisi Urfalıyı artık ağır tartmalıdır. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi her şeyimizin milli olmasına önem vermeliyiz. Biz buna bir de yerliyi ekliyoruz. Milli ve yerli her şeyimize sahip çıkmalı ve geliştirmeliyiz. Kendimize güvenmeliyiz. Eğer biz kendimize güvenmezsek, hep başkaları bizi yönetir. Allah birçok konuda bizleri ödüllendirmiş. Tarımda, turizmde ve daha bir çok konuda dünyanın sahip olmadığı imkânlara sahibiz. Bunları değerlendirmek ve memleketimiz adına kazanca çevirmek adına çok çalışmalıyız ve gayret etmeliyiz. Artık zengin kaynakların fakir bekçileri olmamalıyız.”

 

Bu haber 564 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum