Reklam
Reklam

Şanlıurfalı sporcular dışarı çıkamayınca antrenman evde başladılar

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik ve Spor Kulübü kano takımı sporcuları, koronavirüs salgınıyla beraber alınan tedbirler kapsamında kısıtlamalarından etkilenince evde günde 4 buçuk saat süren bir programla antrenman yapıyorlar.

Şanlıurfalı sporcular dışarı çıkamayınca antrenman evde başladılar
Editör: Urfa Haber 63
08 Mayıs 2021 - 10:23
Kovid-19 salgınının ülkemizde görüldüğü günden bu yana, artan vaka sayıları ve ölümlerle birlikte kısıtlamalar yaşanmış ve günlük hayata etkisi çok fazla olmuştu. Kısıtlamalarla beraber sporcularda alanlarıyla ilgili antrenmanlarını ancak evlerinde sürdürüyor.
Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik ve Spor Kulübü kano takımı sporcuları, su sporu olmasına rağmen yasaklar dolayısıyla kendi çabalarıyla evde kurdukları sistemle antrenmanlarını aksatmıyor. Kadın ve erkek kano sporcuları, evlerinin bir bölümünü spor yapmak için kullanırken, özel yapılan bir aletle hayali su ile kanolarını çekiyorlar. Formdan düşmemek ve çalışmalarını hızlandırmak isteyen genç sporcular, her gün belli saatlerde antrenman yapmaya çalışıyor.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında salon ve antrenman sahalarının kapanması nedeniyle alternatif yollara başvuran kano sporcuları 11. Sınıf öğrencisi Zilan Yılmazer (15), Emrullah Demir (15) ve Melisa Güneş (16) gerçekleşecek olan şampiyonalara hazırlıklı girmek istiyorlar. Yasaklardan dolayı antrenörleriyle birebir çalışamayan sporcular telefonla yapılan yönlendirmeler ile çalışmalarını sürdürürken, ailelerinin verdiği destek ile de şampiyonalarda başarı kaydetmek istiyorlar. 

“TÜRKİYE 3.LÜĞÜ ELDE ETMİŞLERDİ”

Türkiye'de önemli başarıları bulunan sporcular, Türkiye Kano Federasyonu ile Eskişehir'de düzenlenen Olimpik Umutlar Kano Yarışları'nda hem kızlar hem de erkekler kategorisinde 13 madalya kazanarak takım halinde Türkiye üçüncüsü olmuştu.
 
Bu haber 1148 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum