Reklam

Şanlıurfa'daki fırıncıların sıcak ile imtihanı

Türkiye’de yaz sıcaklarının en çok hissedildiği illerin başında gelen Şanlıurfa’da, fırıncılar dışarda 45 derece, içerde ise fırın sıcaklığı ile mücadele veriyor

Şanlıurfa'daki fırıncıların sıcak ile imtihanı
Editör: Urfa Haber 63
10 Temmuz 2020 - 08:11

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da bunaltıcı sıcaklar günlük yaşamı zorlaştırıyor. Hava sıcaklığının gün içinde 45 dereceyi aşması, bazı meslek grupları için günlerin daha zor geçmesine neden oluyor. Bunların başında ise fırıncılar geliyor. Kent merkezinde neredeyse her sokak başında bulunan pide ve ekmek fırınları ile lokantalarda ocak başında çalışan ustalar, bu durumdan en çok etkilenen kesimi oluşturuyor.

Hava sıcaklığının 45 derecenin üzerine çıktığı Şanlıurfa’da fırıncıların tepsi mesaisini sürdürüyor. Evlerde hazırlanarak fırınlara getirilen tepsi yemekleri burada pişirilerek sahibine veriliyor. Günde ortalama 150 civarında tepsi yemeği pişiren fırın ustaları sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşıyor. Biber ve patlıcan közlemesi yapılan fırınlarda akşam saatlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Şanlıurfa'da Meslek gereği sürekli ateş karşısında çalışmak zorunda kalan fırıncılar, fırının sıcaklığına aşırı sıcaklarda eklenince çalışmakta güçlük çekiyor.Kentte biber ve patlıcan kültüründen bir türlü vazgeçemiyor. sabah, öğlen ve akşam günün her saatinde biber ve patlıcanı tüketen halk, fırıncıları ekmek çıkartamaz hale getirdi.

Fırıncı esnafı, “Şanlıurfa’da fırıncılık yapmak gerçekten çok zor, hem havanın sıcaklığı hem de halkın bize getirdiği patlıcan, biber yüzünden çok zorlanıyoruz.  Ocağın önünde 150 dereceyi bulan sıcaklık gerçekten bizi çok zorluyor.”şeklinde konuştu.

Bu haber 352 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum