Reklam

Şanlıurfa'da Gül Serası Kuruldu

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde kurulan gül serası ile Kentin gül ihtiyacı karşılanıyor.

Şanlıurfa'da Gül Serası Kuruldu
Editör: Urfa Haber 63
08 Mart 2020 - 07:07

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) hayata geçirilmesiyle tarım ve hayvancılığın gelişim gösterdiği Şanlıurfa’da seracılık yapılmaya başlandı.

Eyyübiye ilçesi Koçören mahallesinde kurulan sera ile Şanlıurfa'daki gül ihtiyacı karşılıyor. Serada yetişen rengarenk gülleri Şanlıurfa ve ilçelerindeki çiçekçilere gönderiliyor.

Serada kırmızı gül yetiştiren üretici fidanları 20 santimetre arayla dikiliyor. 2 ay sonra fidanlar tomurcuk veriyor. Dikenli güller daha sonra makaslar ile tek tek kesiliyor. 20 tane gülün yer aldığı bir demet, Kentteki çiçekçiler satılıyor.

Milattan 500 yıl önce Çinliler tarafı dan kültüre alınan güller, çiçeklerinin kokusu ve güzelliği nedeniyle bahçıvanlar tarafından çiçeklerin kraliçesi olarak kabul edilmektedir. Ana vatanı Anadolu ve Orta Asya olan gül, 1-2 metre arasında boylanabilen, bol saçak köklü çok yıllık çalı formunda yarı odunsu bir bitki olduğuna belirten Eyyübiye Tarım ve Orman İlçe Müdürü İsa İzgi,"Eyyübiye İlçesine bağlı Akören Mahallesinde Seralarda gül yetiştiriciliği yapılmaktadır. Eyyübiye İlçe Tarım Müdürlüğü olarak serada gül yetiştiriciliği yapan üreticilerimiz işletmelerinde ziyaret ederek sorunları ve talebeleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk"dedi.

Bu haber 1081 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum