Reklam
Reklam

Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneğinden vatandaşlara 'Aşı olun' çağrısı

Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Şanlıurfa'da düşük olan aşılama oranına dikkat çekerek, halkı aşı olmaya davet etti.

Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneğinden vatandaşlara 'Aşı olun' çağrısı
Editör: Urfa Haber 63
29 Temmuz 2021 - 10:45
Kovid-19'a karşı aşılama oranında yeterli seviyeye ulaşılamayan Şanlıurfa'da toplumsal bağışıklığın sağlanması için sağlık ekiplerinin yürüttüğü çabalara Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneği destek verdi.
Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 18 yaş üzeri 23 milyon aşı yaptırmazken sırası geldiği halde ikinci dozu yaptırmayanların sayısı 17 milyon, üçüncü dozu olmayanların sayısı ise 9 milyon. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde aşı olmayanların sayısı oldukça yüksek. Bazı Avrupa ülkeleri aşılamayı teşvik etmek için yaptırımlar uygulamaya başlarken Şanlıurfa Valiliği 18-25 yaş aralığındaki aşısını yaptıran gençler arasından tablet, bisiklet, burs ve gezi gibi hediyeleri noter huzurunda kura çekimi ile aşı yapmaları teşvik edilecek.
ENGELLİLERDEN VAKA SAYISI ARTAN ŞANLIURFA'DA "AŞI YAPTIRIN" ÇAĞRISI
Koronavirüsten korunmak için aşı olan Engelli Aynur Sert, bütün vatandaşlara seslenerek biz aşı olduk, sizde aşın olun diye çağrıda bulundu.
Bir başka engelli Ramazan Fatih Satoğlu ise "ben aşı oldum, sizde aşın olun" diye aşı olamayan vatandaşların biran önce aşı olması konusunda uyarıda bulundu.
BİZ AŞI OLDUK SİZDE AŞI OLUN
Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Dernek Başkanı Bedih Satoğlu,"Rabbim bizi bu koronavirüsten kurtarsın inşallah Şanlıurfa Valiliğimiz, Sağlık müdürlüğü Belediyemiz ve Emniyetimiz Koromavirüsten korunmak için ellerinden  gelen bütün gayretleri sarf ediyor. Fakat biz vatandaş olarak olmuyor, engelli çocuklarımız gidip aşı oluyor. Ama insanlarımız aşıdan kaçıyor, bu bir vebal işidir lütfen aşı olunuz, aşı olmayanlar aşı olmaları için telkinde bulunuz sağlık hepimiz içindir. Biz koranavirüse yakalandık siz yakalanmayın, biz aşı olduk sizde aşı olun"dedi.
 
Bu haber 537 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum