Reklam
Reklam

Şanlıurfa Yeni Yatırımlarla Sağlık Hizmetinde Güçleniyor

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür yardımcısı Dursun Duyar ve beraberinde ki heyet ile İlimizde inşaat süreci devam eden yatırımlara ilişkin durum değerlendirmesi ve planlanan yatırımları yerinde incelemek üzere ziyarette bulundu.

Şanlıurfa Yeni Yatırımlarla Sağlık Hizmetinde Güçleniyor
Editör: Urfa Haber 63
24 Aralık 2022 - 12:52
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm, tarafından ilimizde yapımı devam eden 1700 Yataklı Şehir Hastanesi,      Harran Üniversitesi Eski Tıp Fakültesi ve Eski Çocuk Hastalıkları Hastanesi yerine planlanan 150 yataklı hastane ve Milli Emlak tarafından kurumumuza devir edilen Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek hizmet binası içerisinde bulunan kaba inşaatı bitmiş 3.600 metrekare sahada 9 kattan oluşan binanın 110 yataklı Çocuk Hastanesi olarak planlandığı yatırımlar ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
Türkiye’de sağlık sistemi içinde en üst düzey sağlık merkezleri olarak hizmet veren ve yapımı devam eden şehir hastaneleri içerisinde en büyüğü olan  Şanlıurfa 1700 yataklı Şehir Hastanesinin yapımında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Çalışmaları yerinde görmek, gelinen noktayı değerlendirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür yardımcısı  Dursun  Duyar ve beraberinde ki heyet Şehir Hastanesi inşaatını ziyaret etti. Yüklenici firma temsilcileri ile yapılan toplantıda şehir hastanesinde gelinen son durum değerlendirildi. Değerlendirme toplantısının ardından şehir hastanesine inceleme ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette Genel Müdür yardımcısı Dursun Duyar Şehir Hastanemizin bir an önce bitirilip hizmete açılması noktasında desteklerini ilettiler.
Şanlıurfa, bugüne kadar yapılan en büyük sağlık yatırımlarından birine mükemmeliyet merkezine kavuşmuş olacak. En üst teknolojinin kullanılacağı şehir hastaneleri, sağlık turizmi alanında da bölge ekonomisine önemli katkılar sunacak. 1.700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin kapasitesi ihtiyaç halinde 2.653’e kadar çıkabilecek şekilde planlandı
Şanlıurfa Şehir Hastanesi, sahip olacağı nitelikli hasta yatağı, yoğun bakım kapasitesi, ileri teknolojiye sahip tıbbı cihazları, ameliyathaneleri, her branştan poliklinikleri, uzman sağlık personeli ile bölgenin en güçlü sağlık tesislerinin başında gelecek. Hem Şanlıurfa’ya hem de civar illere en üst kalitede sağlık hizmeti sunulacak. Tamamlandığında her branştan 433 poliklinik, 53 adet ameliyathane, 547 adet yoğun bakım yatağı, 40 adet diyaliz yatağı, 40 adet yanık yatağı, 40 doğum salonu ile hizmet verecek. Palyatif serviste 70 yatak yer alacak. Hastanede yatak sayılarının branşlara göre şu şekilde dağılım göstermesi planlandı; genel hastanede 312, kadın doğum ve çocuk hastanesinde 312, KVC hastanesinde 145, onkoloji hastanesinde 174 yatak, psikiyatri hastanesinde 60 yatak.  Toplamda 1700 yatak olarak planlanmıştır.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür yardımcısı  Dursun  Duyar ve beraberinde ki heyetin ziyaretinde İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm ile birlikte Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Ögr. Üyesi Dr. Faruk Günak ve Destek Hizmetleri Başkanı Halil Beyazkendir de eşlik etti.
 
Bu haber 510 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum