Reklam
Reklam

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlük binası çatısına GES kuruldu

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlük hizmet binasının tükettiği yıllık elektrik enerjisinin %60’ çatıya kurulan güneş enerjisi sisteminden karşılanacak.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlük binası çatısına GES kuruldu
Editör: Urfa Haber 63
15 Aralık 2022 - 11:09
Yüksek enerji maliyetleri, “çatı tipi GES” projelerine ilgiyi artırıyor. Elektrik tüketimi çok yüksek sektörler başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında çatı tipi GES’lere talep katlanarak artıyor.
Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Kentte, Şanlıurfa Orman Genel Müdürlüğü, çevreye zararlı duman, karbonmonoksit gibi etkileri azaltabilmek, enerji tasarrufu ve kurumsal itibara katkı sağlamak amacı ile Genel hizmet binası çatısına GES kurulumunu gerçekleştirdi. Sınırsız enerji kaynağı olan güneşten faydalanarak yenilenebilir ve temiz enerji kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan, Şanlıurfa Orman Genel Müdürlük hizmet binası çatı üzeri GES projesini tamamlayarak hayata geçirdi.  Müdürlük tükettiği yıllık elektrik enerjisinin %60’ı çatıya kurulan güneş enerjisi sisteminden karşılanacak.
Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
“Orman Bölge Müdürlüğümüz'de GES Çalışmaları.
Bölge Müdürlüğümüz binasına kurduğumuz GES sistemi sayesinde yenilenebilir enerji kaynaklarımızı kullanma sorumluluğumuzu yerine getirip enerji tüketiminde tasarruf ediyoruz.
Merkez hizmet binamızdaki yıllık enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 60'ını güneş enerjisinden karşılıyoruz.
Bölge Müdürlüğümüzün tüm hizmet birimlerinde temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak amacı ile çalışmalarımız devam ediyor”
 
Bu haber 538 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum