Reklam

Şanlıurfa'nın yöresel yemekler tanıtıldı

Dünyanın en eski yöresel yemeklerine sahip olan Şanlıurfa'da büyükşehir belediyesi tescillenmiş 31 yemeğin tanıtımını yaptı.

Şanlıurfa'nın yöresel yemekler tanıtıldı
Editör: Urfa Haber 63
23 Haziran 2021 - 20:18
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, STK başkanları ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik hamarat eller mutfağında gerçekleşti.
Gastro show ismi ile yapılan tanıtımda birbirinden lezzetli yemekler katılımcılara ikram edildi. Şanlıurfa büyükşehir belediyesi sıra gecesi ekibinin birbirinden güzel seslendirdiği Yöresel türküler eşliğinde yapılan programa yerel ve ulusal basında yoğun ilgi gösterdi.
ŞANLIURFA ANLATILMAZSI ZOR GELİP BURADA YAŞAMAK GEREKİYOR” 
Programda açılış konuşması yapan Başkan Beyazgül şu ifadelere yer verdi: “ Urfa tarih şehri, Urfa müzik şehri, Urfa kültür şehri, Urfa sohbet şehri ama Urfa’nın diğer bir özeliği de Gastronomi şehri olması. Yemeklerimiziz hepsi ayrı ayrı güzel olmuş güzel olması da yemeğe sevgimizi koymamızdan kaynaklı. Urfa bu güzellikleri yaşayan bir şehir bunların anlatılmazsı zor çünkü gelip burada yiyip yaşamak gerekiyor” dedi
Bu haber 1044 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum