Reklam

Şanlıurfa müftüsünden Berat gecesinin faziletleri

Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, Berat Kandili dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, Berat gecesinin anlam, önemi ve yapılması geren ibadetlere değindi.

Şanlıurfa müftüsünden Berat gecesinin faziletleri
Editör: Urfa Haber 63
26 Mart 2021 - 17:30
Günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına gelen Berat gecesinde neler yapılması gerektiği konusunda Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, bilgi verdi.
"BU GECEDE YAPILAN DUALAR GERİ ÇEVRİLMEZ"
Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan yaptığı açıklamada, "muhterem kardeşlerim mübarek Berat gecesinde yapılan dualar makbuldür ve geri çevrilmez. Şaban ayının 14’ncü gününü 15’nci gecesine bağlayan Berat gecesinde dualar geri çevrilmez. Peygamberimizin duaların kabul olduğu diye tabir ettiği gece budur. Berat denilmesinin sebebi bu gecede yapılan duaların ve tevbelerin Allah dergâhında kabul edildiği gecedir.  Suçtan günahtan kurtulma gecesidir. Bu gece Medine de bulunan bir kabilede koyunlarıyla ünlü olan bir kabiledir. Bu koyunların tüyleri sayısınca kadar cenabı hak günahkar insanları cehennemden azad ederek, cennetine koyar. Dolayısıyla bu gece af gecesidir. Aslında şirk hariç affedilmeyecek bir günah yoktur. Bir insan şirkte devam ediyorsa buda sürdüğü müddetçe affedilmeyecek bir günah olarak kuran-ı kerimde de geçmektedir. Dolayısıyla müminler affedileceklerine inanacaklar. Her türlü günahları için bu gece af dileyecekler. Bu gece bol bol dua etmemiz gerekiyor. Berat kandilinin gününü oruç gecesini de bol bol ibadet ederek geçirmemiz gerekiyor" dedi.
BU GECEYİ NASIL GEÇİRMELİYİZ?
 Berat gecesinde yapılması gereken ibadetlere değinen  Taştan, "Berat gecesinde yapılacak olan şeyler bellidir. Varsa kaza namazlarımız en azından beş vakit namazımızı kazasını kılalım. Bol bol kuran-ı kerim okumamız gerekiyor. Allah’ı bol bol zikredelim. İşlediğimiz günahlara karşı tövbe edelim. Peygamber efendimizin hadislerinde şöyle buyuruyor. Allah için dökülen göze Allah cehennem azabını haram kılar. Buradan bütün mümin kardeşlerimin Berat gecesini kutluyorum hepsini selamlıyorum"ifadelerini kullandı.
 
Bu haber 730 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum