Reklam

Şanlıurfa merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu!

Şanlıurfa merkezli 8 ilde kendilerini Hakim, Savcı, Polis olarak kendilerini tanıtarak vatandaşları dolandıran şahıslara operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda ziynet eşyası ele geçirilirken 24 Milyon maddi zarar önlendi. Gözaltına alınan 28 şüpheliden 6’sı tutuklandı

Şanlıurfa merkezli 8 ilde dolandırıcılık operasyonu!
Editör: Urfa Haber 63
28 Eylül 2023 - 11:35
Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis, hakim ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
Yapılan çalışmada Şanlıurfa merkezli toplam 8 farklı ilde başlatılan eş zamanlı operasyonda İstanbul, İzmir, Balıkesir, Manisa, Mersin, Batman, Kahramanmaraş’ta belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda ikametlerde yapılan aramada, 8 Adet Bilezik, 15.000 Dolar, 40 Çeyrek Altın, 2 Yarım Altın, 4 Tam Altın,  12 Adet telefon, 17 Adet simkart, 5 Adet micro Sd kart, 3 Adet flash bellek, 1 Adet ruhsatsız tabanca, ve çok sayıda fişek ele geçirildi.
Telefonla ulaştıkları kişilere kendilerini polis, hakim ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 28 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6 kişi "İletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.
Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında mağdurlara ait toplamda 24 Milyon 250 Bin TL maddi zarar önlendi.
 
Bu haber 594 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum