Reklam
Reklam

Şanlıurfa Evren sanayi sitesine dev sosyal tesis

Şanlıurfa Evren Sanayi sitesinde inşa edilen çok amaçlı sosyal tesis hizmete giriyor.

Şanlıurfa Evren sanayi sitesine dev sosyal tesis
Editör: Urfa Haber 63
17 Nisan 2024 - 15:38
Şanlıurfa’nın önemli ekonomi merkezlerinden biri olan Evren sanayi sitesinde yapılan modern tesis esnafa hizmet vermeye başlıyor.
Başta esnaf ve vatandaşlar hizmet verecek sosyal tesisi bittiğini ifade eden Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Arslan, “Evren sanayi kooperatif olarak gerek mesleğini bırakmış evde sıkılıp ta rahat bir ortama gitmek isteyen yaşlı ustalarımızın rahat edebilecekleri bir ortam yapıyoruz. Bizim buradaki tesis, çay bahçesi, bir kafe ortamı gibi aynı zamanda kitap alanımız ve satranç oyunumuz da mevcuttur”dedi.
“HALKA GÜZEL BİR TESİS KAZANDIRMAYI AMAÇLAYACAĞIZ”
Evren sanayi sitesine baktığımız zaman sosyal donatımın hak ettiği yerde olmadığını beyan eden Mustafa Arslan, “Tabi ki zaman zaman birçok girişim ve çabalarımız olmuştur ancak bugün de kendi imkanlarımızla Evren sanayi kooperatif olarak gerek mesleğini bırakmış evde sıkılıp ta rahat bir ortama gitmek isteyen yaşlı ustalarımızın rahat edebilecekleri bir ortam yapıyoruz. Bizim buradaki tesis, çay bahçesi, bir kafe ortamı gibi aynı zamanda kitap alanımız ve satranç oyunumuz da mevcuttur. Tabi ki bu yeterli değil, kültür merkezi şeklinde bir alan yapmak istiyoruz, inşallah Mehmet Kasım Gülpınar desteğiyle yapacağız bu alan olarak da gerek içerisinde oyun alanları, spor, müzik, çırak ve kalfa ustalarımızın sadece mesleki anlamda iyi bir usta olması ve iyi bir hizmet vermesi, sosyal alanda gelişmesi gerekiyor. Bu alan içerisinde saz, folklor, kültür merkezi, kütüphane gibi alanlar olması lazım. İnşallah önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediyemizle beraber temelli ederiz. Mehmet Kasım Gülpınar’a konumuzu arz edeceğiz imkanlar karşısında güzel bir tesis kazandırmayı amaçlayacağız, açık ve kapalı alan şeklinde hizmet vereceğiz” şeklinde konuştu.
“HER YETİŞEN NESİL DOKTOR, SAVCI OLMASA ’DA ESNAF VE SANATKAR OLABİLİR”
Esnafın temel problemlerinden biri de iş yeri sıkıntıları hat safhada olduğunu dile getiren Mustafa Arslan, “Zaman zaman kamuoyuna da yansıdığı şekliyle ciddi sitemler var. Evren sanayi sitesi çevresinde 14-15 tane kasese oluştu, bunlar bittiği zaman çevreyi biraz rahatlatır ancak bu yeterli değil bizim 611 nolu parselde ekonomik olarak esnafımızın gücü nispetinde mülkiyet problemi çözüldüğü zaman bir iş yeri planlamışız mülkiyet dönemi çözülürse  Büyükşehir Belediyesi ya da ilçe belediyeler üzerinden esnafın iş yeri olması sağlamamız gerekiyor takdir ederseniz ki sayın bakanlarımızdan konuyu arz ettiğimizde her insanın doktor hakim savcı olmayabilir ama her yetişen nesil esnaf ve sanatkar olabilir ilimizin genç bir nüfusu var bu genç nüfusa alan oluşturmasak şehrimize ciddi anlamda bir sıkıntıdır sanayi bölgesinde de elemana ihtiyaç vardır dolayısıyla bu yapıyı hem devletimiz hem de yerel idarenin bunu sağlanması gerekir” dedi.

Bu haber 525 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum