Reklam

Şanlıurfa'dan, O bildiriye ilişkin açıklama!

Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, 104 amiralin imzaladığı Montrö bildirisine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Şanlıurfa'dan, O bildiriye ilişkin açıklama!
Editör: Urfa Haber 63
05 Nisan 2021 - 12:38 - Güncelleme: 05 Nisan 2021 - 12:42
104 ,Emekli amiralin gece yarısı yayınladığı Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor.  Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, imzalanan Montrö bildirisine ilişkin Memur-Sen Şanlıurfa şubesinde basın açıklaması düzenlendi.
,STK'lar adına açıklama yapan Memur Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, şu ifadeleri kullandı:
"Kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiral vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladılar. Millete muhtıra verilen dönemlerden kalmış köhne bir zihniyetin hazırladığı bu açıklamayla, Silahlı Kuvvetler dâhil olmak üzere devletin kurumlarının milletin hizmetinde olmasından duyulan rahatsızlık açık edildi. Milletin inancından, iradesinden, medeniyet değerlerinden kopmuş, millete yabancılaşmış bir zihniyetin taşıyıcısı olan bu asker emeklilerinin aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilenmektedir. “Deniz kuvvetleri emeklisi” sıfatıyla yayınladıkları bildiri içerik itibariyle göstermiştir ki bunlar olsa olsa “amiral eskisidir. Eski düzenin kafasını konuşturan bu 104 vesayet mankurtu; Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden “fikir beyanı” adı altında çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri “muhtıra çağrışımlı” bir açıklamayla siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini beyan etmişlerdir.
 
Bu haber 876 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum