Reklam
Reklam

Şanlıurfa'dan bölgeyi sevk ediliyor

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Karaali’de seralarda üretilen domatesler bölgenin ihtiyacını karşılıyor.

Şanlıurfa'dan bölgeyi sevk ediliyor
Editör: Urfa Haber 63
13 Aralık 2023 - 11:37
Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) devreye girmesiyle Şanlıurfa’da tarım alanında büyük gelişmeler yaşandı. Kentte jeotermal enerji sayesinde hızla gelişen seralarda salkım domates üreten çiftçiler, Bölge ile birlikte Türkiye’nin ihtiyacını karışıyor.
Kentte son yıllarda seracılık önemli ölçüde gelişti. Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali bölgesinde, bir köylünün arazisinde jeotermal su kaynağı bulunmasının ardından seracılık faaliyeti yaygınlaştı.
Karaali’de seralarda başta salkım domates olmak üzere, sebze ve iç mekan süs bitkileri yetiştirilirken, istihdama da katkı sağlanıyor. Bölgedeki seralarda üretilen salkım domates, bölge ile birlikte Türkiye pazarın büyük bir eksikliğini gideriyor.
Şanlıurfa Tarım ve Orman ​İl Müdürü Mehmet Aksoy, eski Eyyübiye ilçe Tarım ve Orman Müdürü ve AK Parti Eyyübiye Belediye Başkan aday adayı İsa İzgi ve teknik personel Karaali bölgesinde yer alan Ali Beyazkuş’un domates serasında incelemelerde bulundu.
Gülizar Seracılık işletmesini ziyaret eden Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, İşletmede üretilen ürünlerin bilgisini aldı.
Aksoy, Yapılan üretimin bölgenin sebze ihtiyacını karşılarken, yöre çiftçilerine de üretim aşamaları konusunda örnek olduğunu belirtti.
 
Bu haber 729 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum