Reklam
Reklam

Şanlıurfa'daki yeni yönetimden istifa depremi!

Geçtiğimiz hafta yeni yönetimini seçen Şanlıurfa Mimarlar Odası üyelerinden olan Mimar Bahattin Çelik ve Mimar Cihan Henteş yaptıkları basın açıklamasıyla yönetimden istifa ettiklerini duyurdular.

Şanlıurfa'daki yeni yönetimden istifa depremi!
Editör: Urfa Haber 63
12 Nisan 2021 - 16:15
Geçtiğimiz hafta yeni yönetimini seçen Şanlıurfa Mimarlar Odası üyelerinden olan Mimar Bahattin Çelik ve Mimar Cihan Henteş yaptıkları basın açıklamasıyla yönetimden istifa ettiklerini duyurdular.
Basına açıklamasını yapan Mimar Bahattin Çelik'ten satır başları;
Bilindiği üzere Geçen hafta Mimarlar Odası Şanlıurfa şubesinde 1. olağan kongresi yapıldı Bu kongre sonucunda bir yönetim listesi oluştu. u yönetim listesindeki rahatsızlıklarımızı dile getirdik bütüncül bir liste olmadığını defalarca söyledik Ama buna rağmen homojen olmayan bir yönetim listesi ortaya çıktı. Olağan kongrenin gerçekleştiği genel kurulda Cihan Henteş kardeşimiz istifa etti. Bugün bende yeni seçilen yönetim listesinden istifa ettiğimi bildiriyorum.
 1-Bütüncül bir mimarlar odası mantığıyla hareket edilmesi gerekiyor
 2-670 üyesi bulunan mimarlar odasına son seçimde sadece 37 üye geldi. Bunun da 20 tanesi yönetim listesi zaten. Katılımın yüzde 5 olduğu bir ortamda demokratik bir seçim olmaz.
3-Mimarlar odası adete siyasete girmek isteyen STK'LAR ve adayların uğrak noktası olmuş durumdadır. Mimarlar odasına bulunduğumuz süre zarfında bir tane akademisyen, dekan veya mesleğimizde ülkede kendine yer edinmiş birinin geldiğini görmedik.
4-Mesleki faaliyetleri geliştirmek için bir kurs veya veya meslek çalıştayı düzenlemediler.
5- Yerel yönetimlerin arka bahçesi durumuna gelmiş bir mimarlar odası var. Belediyeden belediyeye göre muamele söz konusudur.
 
Bu haber 1022 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum