Reklam
Reklam

Şanlıurfa'daki sel felaketinde can kaybı yükseldi

Bozova- Hilvan yolunda tır ile sel sularına kapılan Emin Ergün'ün cansız bedenine ulaşıldı. Ergün'ün de bulunması ile beraber hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi.

Şanlıurfa'daki sel felaketinde can kaybı yükseldi
Editör: Urfa Haber 63
24 Mart 2023 - 16:02
15 Mart tarihinde Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel felaketi birçok can kaybına yol açtı. İki ilde toplam 20 kişi hayatını kaybetti. Birçok ev, işyeri, cadde ve sokak sel suları altında kaldı.
Bozova ve Hilvan ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunun Yalıntaş Mahallesi geçişinde kullandığı tır ile sel sularına kapılan 24 yaşındaki Emin Ergün ise kayboldu. Ergün’ü bulmak için Jandarma Arama Kurtarma, Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ve Bozova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile dalgıçların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, arama  kurtarma çalışması başlattı.
Çalışmalar sonucunda Emin Ergün’ün 10 gün sonra  cansız bedenine ulaşıldı. Ergün, Atatürk Barajı içerisinde kıyıya 2 kilometre uzaklıkta 10 metre derinlikte bulundu. Emin  Ergün’ün de hayatını kaybetmesi ile beraber vefat sayısı 21’e yükseldi.
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da sosyal medya hesabından Ergün için başsağlığı mesajı yayımladı.  Vali Ayhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
 “Aralıksız çalışmalarının sonucunda ekiplerimiz, Bozova ilçemizde sel sebebiyle kaybolan kardeşimizin cansız bedenine ulaştı. Emin Ergin kardeşimizin ailesi ve yakınlarıyla aynı üzüntüyü paylaşıyoruz. Kardeşimizin mekânı cennet, ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.”
 
Bu haber 753 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum