Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da yaşayan 78 yaşındaki Şehit Annesi, Kur'an-ı Kerim ile tanıştı.

78 yaşında ki Hatice Kaçar, Oğlu Piyade Er Ömer Faruk Kılcı’yı 1998 yılında Tunceli’nin Hozat ilçesinde vatani görevini sürdürürken teröristlerle girilen çatışmada kaybetti. Oğlunun şehit düşmesinden sonra acısını bir türlü unutamadı. Oğlunun kabrine her gittiğinde Kur’an-ı Kerim okumak istiyordu ve okuyamadığı için sürekli birilerine okutmak zorunda kalıyordu. Bu yüzden büyük bir üzüntü yaşıyordu.

Şanlıurfa'da yaşayan 78 yaşındaki Şehit Annesi, Kur'an-ı Kerim ile tanıştı.
Editör: Urfa Haber 63
28 Eylül 2022 - 14:46
Hatice Kaçar, oğlunun kabri başında Kur’an öğrenmeye karar verdi. İlerlemiş yaşına aldırmayarak, Haliliye İlçe Müftülüğüne bağlı Hasan Hüseyin Kur’an Kursuna kaydını yaptırdı. 5 yıl boyunca yaz demeden, kış demeden büyük bir azim göstererek kursa gitti. Kur’an Kursu Hocası Medine Demir’in himayesinde kısa süre içerisinde büyük bir aşama kaydetti. Kur’an okumanın mutluluğunu yaşayan Kaçar, şimdi de Umre ziyareti yapmaya hazırlanıyor. Kur’an Hocasının yardımıyla Şanlıurfa İl Müftülüğüne gelerek umre kaydını yaptırdı.
Kur’an öğrendiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Kaçar, ‘’Oğlumun mezarının başına her gittiğimde birilerine para verip Kur’an okutuyordum. Acaba doğru mu okudu yanlış mı? diye düşünürdüm. Ondan sonra kendim öğrenmeye karar verdim. Kur’an okumayı çok istedim. Çevrem de bana bu yaşta nasıl öğreneceksin diye soranlara hiç aldırış etmedim. Her gün kursa gittim ve öğrendim. Şimdi oğlumun kabri başına gidip kendim okuyorum. Gençlere tavsiyem ben öğrenemem demeyin. Gayret eden, azimli davranan herkes öğrenir.’’ diye konuştu.
Hatice Kaçar’ın çok azimli olduğunu belirten Kur’an Kursu Hocası Medine Demir, ‘’Hatice ablayı her sabah evinin önünden araba ile alıyordum ve birlikte kursa gidiyorduk bazen çok sıcak oluyordu diyordum herhalde bugün gelmez arıyordum. Hatice abla gelecek misin? evet diyordu, kar yağıyordu hava çok soğuktu gelmez kesin diyordum. Bugün gelecek misin diyordum, aşağıda seni bekliyorum diyordu. Hatice abla gerçekten büyük azim gösteriyordu. Çok gayret etti ve çok istekli davrandı.’’ ifadelerini kullandı.
 
Bu haber 471 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum