Reklam

Şanlıurfa'da turizm yönelik protokol imzalandı

Şanlıurfa’nın Kültür ve Turizmini geliştirmek için hazırlanan İnanç Turizmi, Güney Turizmi, Halil-Ür Rahman, Kurtuluş Müzesi ve İbrahim Tatlıses Müzesi projelerinin tanıtımı ve protokol imzalandı.

Şanlıurfa'da turizm yönelik protokol imzalandı
Editör: Urfa Haber 63
08 Şubat 2022 - 14:20
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde büyükşehir ve ila Belediyelerin işbirliğiyle,  Valilik Toplantı salonunda Halil-Ür Rahman, Kurtuluş Müzesi ve İbrahim Tatlıses Müzesi projelerinin tanıtımı ve protokolü imzalandı.
Düzenlenen protokol törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in yanı sıra Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediyesi Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Aile Çalışma ve politikalar İl Müdürü Hasan Bilici ve kurum müdürleri katıldı.
Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir ve ilçe belediye arasında imzalanan protokolün ardından, Halil-Ür Rahman, Kurtuluş Müzesi Ve İbrahim Tatlıses Müzesi ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi Hızmalı Mahallesi'nde bulunan ve ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağaranın müzeye dönüştürüleceği projenin görselini Şanlıurfa Valiliği, basın ile paylaştı.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da projenin kent için hayırlı olmasını temenni ederek, kentin bacasız sanayide yakaladığı bu ivmeyi daha da yukarılara taşınması anlamında yapılan çalışmaların önemli olduğunun altını çizdi.
KENTİ AÇIK HAVA MÜZESİ OLDU
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'da kazılan her alanda tarihi eserlerin bulunduğunu ve bu yönüyle kentin açık hava müzesi oldu. Şanlıurfa bölgenin cazibe merkezi oldu. Bundan sonra da bu daha güçlü bir şekilde devam edecek. Turizmin diğer kolları üzerinde de çalışmalarımıza devam ediyoruz, gastronomi ve müzik üzerinde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
SALGIN DÖNEMİNDE ŞANLIURFA CAZİBE MERKEZİ OLDU
Protokolde konuşan,  Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Salgın döneminde Şanlıurfa'nın turizm noktasında diğer şehirlere göre daha fazla cazibe merkezi oldu. Önümüzdeki dönemde çok daha fazla bir ziyaretçi akınına uğrayacağımızı değerlendiriyoruz. Bugün altına imza atacağımız projelerle Şanlıurfa'ya gelecek insanlar bu büyük zenginliklere daha kolay erişebilecekleri bir dönüşüme yönelik çalışmaları içermektedir." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz arasında protokol imzalandı.

Öte yandan, programda belediye başkanları ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici arasında da kentte kadın konukevinin yapılması için imzalar atıldı.
 

Bu haber 773 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum