Reklam

Şanlıurfa'da terzilerin sayıları gün gittikçe düşüyor

Şanlıurfa’da Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte birçok meslek yok olmaya yüz tutarken; bunlardan en çok yok olmaya sürüklenen terzilik ise can çekişiyor.

Şanlıurfa'da terzilerin sayıları gün gittikçe düşüyor
Editör: Urfa Haber 63
21 Eylül 2022 - 10:30
Şanlıurfa'da sayıları azalan terzi esnafı okulların açılmasıyla birlikte sıkıntısı yaşamaya başladı. Terzi esnafı yakın gelecekte mesleği devam ettirecek sanatkarların artık eski devirlerde olduğu gibi yetişmeyeceğini belirtiyor.
Haliliye ilçesinde Terzilik mesleğini sürdüren esnaflar, mesleklerini yaşatabilmek için yeni nesilden terzi yetişmediğini, yavaş yavaş ölen mesleğin 20 sene sonra temsilcisinin bir elin parmakları kadar bile kalmayacağını söyledi. Kaynak: Terzilik mesleği yok oluyor.
ESKİDEN TAKIM ELBİSE DİKEN TERZİLER, ŞİMDİ ÇALIŞAN KESİMİN ELBİSELERİNİ ÜTÜLÜYOR
Eskiden takım elbise diken terziler, şimdi çalışan kesimin elbiselerini ütülüyor. Mağaza ürünlerini tamiratını yapıyor.  Okulların açılması bir çok esnafı sevindirdi, ancak terziler bu sevinçten pay alamadı. Çünkü onlar okul sezonundan umduğunu bulamadı. Çalışan çıraklarda işi bıraktı.
SAYILARI GÜN GEÇTİKÇE DÜŞÜYOR
Geçmiş yıllarda elbise diktirebilmek için vatandaşların kuyruğa girdiği, özellikle Okul açılışı ve bayramlarında babaların çocukları ile birlikte giderek takım elbise ve pantolon diktirdiği terziler, şimdilerde ise yaşam mücadelesi veriyor. Yeni neslin terzilik mesleğine ilgi göstermemesi ve eni ustaların yetişmemesinden yakınan terziler, yaklaşık 20 sene sonra terzi ustaların en fazla sayısının 2 yada 3 olacağını söylediler. Kaynak: Terzilik mesleği yok oluyor
 
Bu haber 472 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum