Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da tarihi mekânlara yabancı turist akını başladı

Selin ve Depremin vurduğu Şanlıurfa’da tarihi mekânlara yabancı turist akını başladı.

Şanlıurfa'da tarihi mekânlara yabancı turist akını başladı
Editör: Urfa Haber 63
07 Nisan 2023 - 09:39
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler ve 15 Mart’ta selin vurduğu Şanlıurfa’da hayatını normalleşmesinin ardından tarihi mekanlara yabancı turist akınları başladı.  11 Karavan ile 22 kişilik Alman turist kafilesi Balıkılgöl platosunu ziyaret etti.
Kültürü, tarihi, müziği ve mutfak lezzetleriyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken ve hava sıcaklığının yavaş yavaş düşmeye başladığı kentte, turist akını başladı.
 Almanya’dan gelen turist kafilesi Hazreti İbrahim'in ateşe atılmasıyla oluştuğuna inanılan, aynı zamanda Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl, gezen Turistler tarihi ve kültürel mekânlarının yanı sıra inanç turizminde de ön plana çıkan Şanlıurfa'yı ziyaret etmeyi tercih etti. Balıklıgöl’ü dolaşan kafile balıklara yem attı.
Kentte Turizmcilik yapan Mehmet İnal ,”Şanlıurfa’da yaşanan deprem ve sel felaketlerinden sonra tur programlarında olmamasına rağmen ikna edip Şanlıurfa’ya 22 Alman 11 karavan ile yaptıkları geziye GAP turunu dahil ettik.  Yaşanan sıkıntılardan sonra bölgeye gelen 22 Alman grubu gezi esnasında bölgeye hiç bir sıkıntı olmadığını çok rahat gezdiklerini belirtiler.  GAP turu programına dahil ettiklerini ilettiler böyle bir başlangıcın devam edeceğini umut ediyor um. Diğer Turizmci arkadaşlara  da ilham olacağını da düşünüyorum”diye konuştu.

 
Bu haber 444 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum