Reklam

Şanlıurfa'da serada salatalık hasadı başladı

Şanlıurfa'da sera da üretimi gerçekleştirilen ürünlerden salatalığın hasadın yapılmasıyla piyasada fiyatlar düştü.

Şanlıurfa'da serada salatalık hasadı başladı
Editör: Urfa Haber 63
07 Mayıs 2021 - 11:21
Şanlıurfa'nın verimli topraklarında seralarda yetiştirilen  salatalık hasadı başladı. Salatının piyasa çıkmasıyla fiyatları düştü,  Salata 2-3 liradan satılıyor.
Bölgede yetişen salatalıklar, önceki yıllara göre hem rekoltesi hem de fiyatıyla bu sene üreticisini daha fazla memnun etti.
Türkiye'nin en verimli toprakların bulunduğu iller sıralamasında yer alan Şanlıurfa'da, çiftçiler, dev seralarda tohum ekip fide yetiştiriciliği yapıyor. Sonbaharda ekilen salata fidelerin meyvelerini vermeye başladı.
Geçimlerini seracılıktan sağladığını dile getiren çiftçiler "Toprak yapısı ve damlama sisteminden dolayı kaliteli ürünler yetiştiriyoruz. Seralarda marul ekimi öncesi güz dönemi dediğimiz sezonda ikinci hasatta salatalığın fiyatı iyi. Domates bu sezon yüz güldürmedi ama salatalık güldürdü." dedi.
Üreticiden alım fiyatının 1,5-2 lira olduğu bilgisini veren Çiftçiler "Salatalıkta iki sezon hasat yapıyoruz. Bakımına göre salatalığı günlük veya iki günde bir topluyoruz. Toplama işi hava şartlarına göre de değişebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
Bu haber 941 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum