Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da Sağlık Yöneticileri 'TURKOVAC'ı tercih etti

Türk Bilim insanları tarafından geliştirilen ve Sağlık Bakanlığımızın talimatıyla ilimize gönderilmiş olan %100 yerli korona virüs aşısı ‘TURKOVAC’ 25 Şubat cuma günü itibariyle Şanlıurfa’da ki tüm kamu hastanelerinde uygulanmaya başladı.

Şanlıurfa'da Sağlık Yöneticileri 'TURKOVAC'ı tercih etti
Editör: Urfa Haber 63
25 Şubat 2022 - 13:53
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet GÜLÜM "İlk doz ya da hatırlatma dozunuzu, önceki aşılarınızın türü ne olursa olsun TURKOVAC ile olabilirsiniz Milli Aşımız TURKOVAC en büyük güvencemiz” hatırlatmasında bulundu.
Prof. Dr. Mehmet GÜLÜM, hiç aşı olmamış ve herhangi bir aşı ile aşılanmış kişilerin hatırlatma dozu olarak TURKOVAC aşısını yaptırabileceğini belirterek Şanlıurfalı vatandaşları aşı olmaya çağırdı.
İl Sağlık Müdürü GÜLÜM sözlerine şöyle devam etti.
Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de Covid-19 vakalarında bir düşüş var. Bu Şanlıurfa’mız içinde çok şükür bu şekilde. Son bir haftadır vakalarda da bir düşüş görüyoruz. Vakalarda düşüş olmakla birlikte biz aşı çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. TURKOVAC aşısı milli aşımız, çok modern nezih bir tesiste Şanlıurfa'da üretiliyor
TURKOVAC aşısı,2021 yılsonuna doğru şehir hastanelerinde uygulanmaya başladı. Şubat başında da bütün Türkiye'de Şanlıurfa’mızda içinde olmakla birlikte 81 vilayette Covid-19 aşısı olarak TURKOVAC aşısı uygulanmaya başladı.
Bugün itibariyle de Şanlıurfa’nın bütün ilçelerinde bütün hastanelerinde aşı uygulanmaya başlandı.
Vatandaşlarımızı bu güvenilir aşıya davet ediyoruz. Hastalık her ne kadar hız kesmiş olsa da, yine can almaya devam ediyor, yine yoğun bakımlarda servislerde bu hastalıkla ilgili hastalarımız var, bundan dolayı da ihmal etmeden aşı takvimine uygun bir şekilde aşı sırası gelen bütün vatandaşlarımızın aşılarını olmalarını istirham ediyoruz.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak hizmet başkanlarımız, başkan yardımcılarımız, uzmanlarımız aşı takvimine uygun aşı sırası gelen personellerimiz burada aşılarını oldular. Bir önceki yaptığı aşı ne olursa olsun, hatırlatma dozu olarak bütün yaş grubu için aşı hakkı olan herkes için TURKOVAC aşısını öneriyoruz. Milli Aşımız Binlerce kişiye yapıldı. Ciddi görülen bir yan tesiri olmadığını görüyoruz. Ciddi boyutta yüksek seviyelerde antikor seviyelerinin olduğunu memnuniyetle görüyoruz.

Bugüne kadar aşı konusunda tereddüt eden, 'Yerli aşımız olsa aşımı yaptırırım.' diyen tüm Şanlıurfalıları, aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Milli aşımız TURKOVAC en büyük güvencemiz. Ona güvenelim ve TURKOVAC'ın gücüyle şehrimizi koruyalım. Omicron varyantının bu hızlı yayılımına, aşımızın gücü maske ve mesafe önlemlerine uyumla artık dur diyelim."
Bundan dolayı da bütün halkımıza gönül rahatlığı ile TURKOVAC aşısını öneriyorum. Teşekkür ediyorum dedi.
 

Bu haber 574 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum