Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da otomobil fiyatına güvercin

Şanlıurfa'da Güvercin besleme alışkanlığı ve sevgisinin yaygın olduğu kentte, kimi vatandaşlar, evlerinin damına yaptıkları kümeslerde 300-400 kuş besliyor. Güvercinler cinsine göre fiyatları 20 bin TL İle , 300 bin TL arasında alıcı buluyor.

Şanlıurfa'da otomobil fiyatına güvercin
Editör: Urfa Haber 63
31 Mart 2022 - 09:29 - Güncelleme: 31 Mart 2022 - 09:32
URFA'DA VAZGEÇİLMEYEN KUŞ MERAKI
Şanlıurfa'da Güvercin besleme alışkanlığı ve sevgisinin yaygın olduğu kentte, kimi vatandaşlar, evlerinin damına yaptıkları kümeslerde 300-400 kuş besliyor. İnsanoğlu ile kuşların tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. Bu dostluğun başladığı ilk yer belki de peygamberler şehri Şanlıurfa’dır. Kuşçuluk, Şanlıurfa’da özel zevklerden biridir.
ŞANLIURFA'DA OTOMOBİL FİYATINA GÜVERCİN
Kentte vatandaşların özel zevklerin başında kuşçuluk geliyor. Hem hobi hem de bir meslek olarak sürdürülen kuşçuluk, Şanlıurfa’da oldukça yaygın. Kentin tarihi bölgesinde bulunan Urfa evlerinde beslenen güvercinler otomobil değerinde satılıyor.  Kaliteli Güvercinler cinsine göre fiyatları 20 bin TL den başlıyor, 300 bin TL kadar çıkıyor.
Çocukluğundan bu yana güvercin besleyen 66 yaşındaki Şanlıurfa filo güvercin Sevenler Derneği Başkanı Abut Demirkan, nadir bulunan güvercinine otomobil  fiyatına denk değer biçiyor.
20 DÖNÜM TARLA SATTIM BU GÜVERCİNLERİ ALDIM
20 dönüm tarla satıp güvercinleri aldığını belirten, Demirkan, "Güvercinler eskiden böyle değildi,  renkleri değişti. Biraz ırkı de değişti baştı Gök kınıfırlı olmak üzere çok Güverci cinsi var. Her cins güvercin var bende güvercinlerimi bir otomobile değişmem bendeki güvercinler çok kıymetlidir. Parasal konuya gelince güvercinler meraklısına bağlı, bu bir meraktır hobidir arkadaşlarla paylaşıyoruz dostlarımıza hediye ediyoruz. 50 yıldır güvercin besliyorum, Eskiden böyle güzel kuş yoktu şimdi hem fizik, hem güzellik, hem renk yani çıtayı yükseltildi. Zamanında 20 dönüm tarla sattım bu güvercinleri aldım, bu güvercinler evladım gibidir.  Gözüm gibi bakıyorum bu güvercin sayesinde dostluklarımız arttı. Türkiye'de ve yurt dışında dostlarımız oldu" dedi.
 
Bu haber 952 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum