Reklam

Şanlıurfa'da kuduz vakası görüldü

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir kişi Kuduz teşhisi nedeni ile tedavi altına alındı. Siverek Kaymakamlığı söz konusu alanlarda karantina uygulandığını açıkladı.

Şanlıurfa'da kuduz vakası görüldü
Editör: Urfa Haber 63
06 Temmuz 2023 - 17:10
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kuduz vakası paniği yaşanıyor. Siverek Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ilçede Kuduz vakasından dolayı bir kişi tedavi altına alındı. Yapılan araştırmalar sonucunda  köpek saldırısı nedeniyle bazı büyükbaş hayvanlarda da kuduz vakasına rastlanıldı. Siverek Kaymakamlığı söz konusu alanlarda karantina uygulandığını açıkladı.  Kaymakamlık şüpheli durumlarda derhal yetkili mercilere haber verilmesi gerektiğini belirtti.
Siverek Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 
 
“İlçemizde KUDUZ vakasından dolayı bir vatandaşımız tedavi görmekte olup, yapılan araştırmada köpek saldırısı nedeniyle bazı büyükbaş hayvanlarda da kuduz vakasına rastlanılmıştır. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplanmış olup konuyla ilgili tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda; söz konusu yerlerde karantina uygulamaları yapılmıştır. Ayrica Belediyemiz, Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bununla birlikte şüpheli durumların derhal yetkili mercilere bildirilmesi ve herhangi bir vakada ivedilikle sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine arz olunur.
Bu haber 584 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum