Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da ilk oturuma başladı!

Şanlıurfa'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi sınavı başladı.

Şanlıurfa'da ilk oturuma başladı!
Editör: Urfa Haber 63
08 Haziran 2024 - 10:08
Türkiye genelinde üniversite hayalleri kuran milyonlarca aday, Şanlıurfa da dahil olmak üzere 81 ilde Yükseköğretim Kurumları  (YKS) sınavı başladı.
Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci ayağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) heyecanı başladı.
Birçok aile de çocuklarıyla beraber dakikalar öncesinden okul bahçelerine gelerek çocuklarının sınavı kaçırmaması için ellerinden geleni yaptı.
YKS, ÜÇ OTURUMDAN OLUŞUYOR
Birinci Oturum: Temel Yeterlilik Testi (TYT): 8 Haziran Cumartesi günü saat 10:15'te başlayacak. Bu oturumda öğrenciler, Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri alanlarında sorular yanıtlayacaklar. TYT, adayların temel beceri ve bilgilerini ölçmeyi amaçlar.
 İkinci Oturum: Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 9 Haziran Pazar günü saat 10:15'te gerçekleştirilecek. AYT'de, öğrenciler seçtikleri alanlara göre matematik, fen bilimleri, edebiyat-sosyal bilimler 1 ve sosyal bilimler 2 testlerinden sorumlu olacaklar. Bu oturum, öğrencilerin alan bilgilerini derinlemesine ölçer.
Üçüncü Oturum: Yabancı Dil Testi (YDT): 9 Haziran Pazar günü saat 15:45'te başlayacak. YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden yapılacak ve öğrencilerin yabancı dil yeterliliklerini değerlendirecek.
 
Bu haber 549 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum