Reklam

Şanlıurfa'da ikinci el pazara rağbet

Şanlıurfa'da piyasadaki ürünlerin fiyatının artması sonucu vatandaş daha hesaplı olan ürünleri ikinci el pazarında alma imkanı buluyor.

Şanlıurfa'da ikinci el pazara rağbet
Editör: Urfa Haber 63
17 Aralık 2021 - 09:01
Eyyübiye ilçesinde kurulan ikinci el pazarına Şanlıurfa ve ilçelerinden gelen dar gelirli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Pazarda, süs eşyalarından, elektronik eşyalardan hırdavat aletlerine kadar birçok ürünü bulmak mümkün. İkinci el giysi, ayakkabı, çocuk kıyafetleri de  pazarında alıcı buluyor.
“DAR GELİRLİLERİN FAKİR FUARI
“Dar Gelirlilerin Fakir Fuarı” olarak tabir edilen, halk arasında ise bit pazarı olarak da bilinen Eyyübiye Yenice pazarı, yüzlerce çeşit ikinci el ürünlerin bulmak mümkün. Kurulan pazarda, oyuncaktan elektroniğe, giyimden zücaciyeye, ayakkabıdan gıdaya birçok birçok farklı ürünün hem sıfır hem de ikinci elini bulmak mümkün.
PİYASADA BİRÇOK ÜRÜNE GELEN ZAMLAR NEDENİYLE PAZARA İLGİ ARTI
Özellikle dar gelirli ailelerin alışveriş yaptığı pazarda son dönemlerde, artan döviz karşısında piyasada birçok ürüne gelen zamlar nedeniyle ilgi artmış durumda. İkinci el pazarına Şanlıurfa ve ilçelerinin dışında çevre illerden çok sayıda tezgahtar katılıyor.
FİYATLARI 5 LİRADAN BAŞLIYOR
Her türlü ürünün bulunduğu pazarda, şunada kışlık ürünler daha çok ilgi görürken, pantolon, gömlek, tişört ve ceketlerin fiyatları 5 liradan başlıyor. Sıfır ürünlerin yanı sıra defolu giyim ürünlerinin de bulunduğu pazar, hemen her kesimden vatandaştan da talep görüyor.
Vatandaşlar bu Pazar çok ucuz burada her şeyi yarı fiyatına alıyoruz  ürünler de çok güzel bizim bütçemize göre diye konuştular
Renkli görüntülere ev sahipliği yapan pazara esnaf Ali Kaya ise halk pazarına artık sadece dar gelirlilerin değil, alışveriş merkezlerinin yüksek fiyatlarını yüksek bulan orta gelirli insanların da geldiğini anlattı.
 
Bu haber 837 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum