Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da huzurlu alışverişin adresi: Tarihi Kapalı Çarşı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yer alan bünyesinde Bakırcılar Çarşısı, Eskici Pazarı, Gümrük Hanı gibi birçok çarşı ve pazarın yer aldığı Tarihi Kapalı Çarşı, her gün ziyaretçilere farklı bir atmosfer yaşatıyor.

Şanlıurfa'da huzurlu alışverişin adresi: Tarihi Kapalı Çarşı
Editör: Urfa Haber 63
23 Mart 2023 - 09:26 - Güncelleme: 23 Mart 2023 - 09:51
Tarihi ve kültürel yapılarıyla ön plana çıkan ve bu yönüyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Eyyübiye’de, Bedestan çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Gümrük Hanı gibi birçok çarşı ve pazarı bünyesinde barındıran Tarihi Kapalı Çarşı bölgesinde her dönem alışveriş yoğunluğu yaşanıyor. Her sabah iş yerlerini açan esnafın yaptığı el emeği ürünlerin çalışmaları değişik meledi ile kulağa birçok ritmi gelmesini sağlıyor.
Şehrin en eski çarşılarından olan ve kentte 500 yıla aşkın bir geçmişe sahip olan bakır işletmeciliğinin günümüzde de devam ettiği çarşıda, bakır ustaları tarafından halen bakır işlemeciliği yapılmaktadır. Birçok esnafın üretim yaptığı Bakırcılar Çarşısı'nda bakır ustaları, zamana inat çarşıda çekiş seslerini susturmamak için çabalıyor.
Balıklıgöl platosu, Kazaz (Bedesten), Sipahi Pazarı, Kınacı Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, Eskici Pazarı, Kuyumcular Çarşısı, Kunduracılar Pazarı ve Gümrük Hanı gibi tarihi öneme sahip pek çok çarşının bulunduğu Tarihi Kapalı Çarşı, kentin ticari hareketliliğinin en yoğun olduğu alışveriş merkezleri arasında yer alıyor.
Yerli, yabancı ve kırsaldan ggelen aileler, yöresel giysi ve aksesuarlar, bakır süs eşyaları, ev gereçleri ve hediyelik eşya ihtiyaçlarını buralardan karşılıyor.
 
Bu haber 759 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum