Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak

Şanlıurfa'da Üniversite öğrencilerini yüz yüze eğitime başlaması ile birlikte, Kent genelinde 3 bin 942 öğrenci yurt kapılarını açtı.

Şanlıurfa'da hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak
Editör: Urfa Haber 63
28 Eylül 2021 - 09:20
Uzun bir süredir ülke genelinde etkisini gösteren Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim gören Üniversiteler geçtiğimiz günlerde yüz yüze olarak tekrardan eğitimlerine başladı.
Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünda Kredi ve yurtlar kurumuna bağlı 2114 kız 1352 erkek öğrenci olmak üzere toplam 3466 öğrenci yurtta kalırken Şehir merkezinde 260 kız 216 erkek örgenci yurtta kalırken Şanlıurfa. da 3942 öğrenci yurttalar da kalıyor .
VALİ ERİN AÇIKTA KALAN  ÖĞRENCİLERİN AĞIRLANACAĞINI AÇIKLADI
Öğrencilerin yaşadığı barınma sorunu ülke genelinde devam ederken buna yönelik çalışmalarını gerçekleştiren Harran Üniversitesi öğrencilerin mağdur olmaması için toplantı gerçekleştirdi.
Şanlıurfa Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen toplantı ile öğrencilerin barınma yönünde sorun yaşanmaması için çalışma yapan Şanlıurfa Valiliği, yedekte bekleyen ve konaklama sorunu yaşayanları kamu kurumların misafirhanelerinde geçici olarak ağırlayacağının ifade etti.
Yapılan açıklamada,"Eğitimleri için Şanlıurfa mızı tercih eden üniversiteli gençlerimizden yurt çıkmayan yedekte bekleyen ve konaklama sorunu yaşamalarını kurumlarımızın misafirhanelerinde geçici olarak ağırlayacağız bu konuda problem yaşayan öğrencilerimiz Şanlıurfa gençlik ve spor il müdürlüğü ve vilayete bulunan açık kapı şube müdürlüğüne müracaat edilecek"denildi.
ŞANLIURFA'MIZDA HİÇ BİR ÖĞRENCİMİZ YURTSUZ VE DIŞARIDA KALMAYACAK
Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren;" İlimizdeki tüm yurtlarımız öğrencilerimiz için hazır durumda sayın valimiz Abdullah Erin ile yaptığımız toplantı neticesinde Şanlıurfa'mızda hiç bir öğrencimiz yurtsuz ve dışarıda kalmayacak. Yurtların dolmasıyla Şanlıurfasızda hizmet veren kurum ve kuruluşlarımızın misafirhaneleri öğrencilerimizin kullanımına açılacaktır"dedi.
 
Bu haber 1279 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum