Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da her yıl aynı manzara yaşanıyor!

Şanlıurfa’da her yıl Haziran ve Temmuz ayında hasat dönemi sırasında anız nedeniyle çıkan yangınlarda her yıl tonlarca buğday, mercimek ve arpa kül olurken, binlerce hayvanda telef oluyor.

Şanlıurfa'da her yıl aynı manzara yaşanıyor!
Editör: Urfa Haber 63
04 Temmuz 2023 - 09:11
Şanlıurfa’da her yıl aynı manzaralar yaşanıyor. Buğdayların hasat edilmesiyle birlikte tarlalarda anız yangınları çıkmaya devam ediyor. Şanlıurfa İtfaiye Daire Başkanlığın tüm uyarılarına rağmen çıkarılan anız yangınlarının ardı arkası kesilmiyor. Şanlıurfa’da her yıl gibi bu yılda sık sık görülen anız yangını ve Kent merkezinde kuru oto ile Orman yangınları geceyi gündüze çeviriyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı kent merkez ve ilçelerinde havaların ısınması, hububat hasadı sonrası anızların yakılması nedeniyle her yıl yaşanan yangınlara karşı vatandaşları uyardı..
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı anız yangınlarının toprak ve doğayı olumsuz etkilediğinin altını çizerek binlerce canlının ölümüne sebep olma ifadesini kullanarak vatandaşlara uyarıda bulundu.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından anız yangınları ile ilgili şu açıklama yapıldı
Hava Kirliliğine Ortak OLMA!
Karbondioksit Oranının Yükselmesine Sebep OLMA!
Seyir Halinde Görüş Mesafesini Kısaltarak Ölümle Biten Kazalara Sebep OLMA!
Ormanlık Alanların Yanmasına Sebep OLMA!
Binlerce Canlının Ölümüne Sebep OLMA!
ANIZ YAKMA!

 
Bu haber 627 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum