Reklam

Şanlıurfa'da Engelli ve ailelerine anlamlı yardım

Şanlıurfa’da 2 yıl önce Koronavirüs’ten kaybettiği Amcası Şenol Kötek için Şanlıurfa zihinsel engelliler derneğindeki Engelli ve yakınlarına yaklaşık Bin 800 çift ayakkabı gönderdi.

Şanlıurfa'da Engelli ve ailelerine anlamlı yardım
Editör: Urfa Haber 63
21 Ağustos 2023 - 12:09 - Güncelleme: 21 Ağustos 2023 - 16:48
Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği hayırseverin yardımıyla gönderilen Bin 800 çift ayakkabı engelliye teslim edildi. Büyük sevinç yaşayan engelliler, kendilerine destek olanlara teşekkür etti.
Şanlıurfa zihinsel engelliler derneğinde kalan Ardahanlı aynı zamanda Zihinsel Engelli olan 54 yaşındaki Şenol Kötek, 19.08.2021 yılında yakalandığı Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Kötek’in yeğeni Emrah Kötek bir vefa göstererek Amcası için Şanlıurfa zihinsel engelliler derneğine Bin 800 çift ayakkabı gönderdi. Gönderilen ayakkabılar dernek çatısı altına bulunan Engelli bireylere ve ailelerine hediye edildi.
Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği dernek başkanı Bedih Satoğlu, Kentte Engelliler yönelik yaptığı çalışmalar büyük taktir topluyor. Satoğlu, Özellikle Dünya ile bağları zor olan Zihinsel engellere Yaz ayların yaptırdığı tatil ile engelli ve ailelerin Dünya ile barışmak olmasını sağladı, sıra geceleri, özel günlerde anılması ve bir çok etkinlik ile Şanlıurfa'daki Zihinsel engellerin engellerini ortadan kaldırdı.
Koronavirüsten kaybettiği amcasının anısına ayakkabı yardımında bulunan Emrah Kötek,”Bedih Satoğlu’na teşekkür ediyorum hayırlarımız düzgün yerlere ulaştırıyor. Allah hayrımızı kabul etsin, bu hayır daha farklı çünkü Zihinsel Engellilerimize yardım yapmak daha bir farklı oluyor. Çünkü onların Allah’ın sessiz kulları kendilerini tam ifade edemeyen insanlardır. İhtiyaçlarını giderecek şekilde yardımlarda bulunursak daha iyi olur hepimiz için”dedi.
Şanlıurfa’da 2021 yalında Koronadan vefat eden ve aslen Ardahan’ı olan Zihinsel engelli kardeşimiz Şenol Kötek’in hayrına yeğeni Emrah Kötek tarafından gönderilen Ayakkabıları bizde zevkle yorgunluk nedir demeden Engellilerimiz arasında fark etmeden dağıtıyoruz.
Bugün yaşantımızın mutlu günlerden biri yine tekrardan bize hayır sahipleri bu sevinci yaşattılar. Şanlıurfa’mızda devamlı yanınızda kalan Şenol abimiz vardı. Allah rahmet eylesin onun akrabaları yıllardan beri zihinsel engelli ve diğer engelli arkadaşlarımıza ayakkabı dağıtmak üzere bizlere katkıda bulundular.  Bayanlara yönelik spor ayakkabıları 35 ile 41 arası numaralı ayakkabıları Engelli ve ailelerine dağıtıyoruz. Engellimiz Şenol Kötek’e Allahtan Rahmet dileriz.  Emrah Kötek Allah razı olsun hayırlarından dolayı”ifade etti.
Zihinsel Engelli Annesi Emine Karadağ,” Derneğimiz boşta olmak üzere Bedih hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz spor ayakkabılar geldi. Bir hayırsever tarafından geldi, onları bütün engelli kardeşlerimize dağıtacaklar sağ olsun bizlere de çağırdılar ayakkabılarımızı taktim ettleri”dedi.
Zihinsel Engelli Annesi babası Halil Hoş,” Zihinsel engelli derneğine yardımda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum, her zaman bizlere destek oluyorlar köyden geliyorum zihinsel kardeşlerimize ayakkabı getirmeye geldim, bana aykkabıları teslim ettiler.  Bende köyümüzde bulunan Engelli ve ailelerine teslim edeceğim”diye konuştu.


Bu haber 3771 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum