Reklam

Şanlıurfa'da ekipler kaçak avcıların izini sürdü

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde kaçak avcıların peşine düşen ekipler tekne ile barajda devriye atarak kaçak avcıların izini sürüyor.

Şanlıurfa'da ekipler kaçak avcıların izini sürdü
Editör: Urfa Haber 63
01 Mart 2024 - 10:11
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde sürat botlarıyla av yapıldığı ihbarı üzerine Bozova İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, Çevre doğa ve Hayvanları Koruma Timi(HAYDİ) ve Birecik DKMP Şefliği ekipleri denetim yaptı.
Bozova ilçesinde bulunan Atatürk baraj göletinde kaçak ve yasak yöntemler ile avlanmanın engellemesine yönelik çalışmalar yapan Bozova İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, Çevre doğa ve Hayvanları Koruma Timi(HAYDİ) ve Birecik DKMP Şefliği ekipleri, tekneyle açıldıkları baraj ve göletlerde devriye atarak kaçak avcıların izini sürüyor.
Ekipler, baraj havzasında geceleri sürat botları ile av yapıldığı ihbarı üzerine su üstünde müşterek yapılan denetimde gece görüş kamerasıyla su üzeri tarandı. Yapılan çalışmada herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadı.
Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP)’dan yapılan açıklamada;
“29.02.2024 tarihinde Bozova İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, Çevre doğa ve Hayvanları Koruma Timi(HAYDİ) ve Birecik DKMP Şefliği ekiplerince, baraj havzasında geceleri sürat botları ile av yapıldığı ihbarı üzerine su üstünde müşterek faaliyet yapılmış olup, gece görüş kamerasıyla su üzeri taranmış herhangi bir olumsuz duruma rastlanmamıştır”
 
Bu haber 546 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum