Reklam

Şanlıurfa'da DSİ selin izlerini kalıcı yapılara ile siliyor

Şanlıurfa'da 20 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından yaraları sarma ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Şanlıurfa'da DSİ selin izlerini kalıcı yapılara ile siliyor
Editör: Urfa Haber 63
22 Ağustos 2023 - 15:09
Kentte 14-15 Mart 2023 tarihinde meydana gelen taşkınlardan sonra meydana gelen tahribatın giderilebilmesi ve olası taşkınların önüne geçilebilmesi için Sırrın Cavsak ve Karakoyun Derelerinde DSİ tarafından proje çalışmaları başlanmış ve kısa sürede tamamlanıştı.
SELDE 20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Şanlıurfa’da 14-15 Mart tarihlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası oluşan sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetti. Kentte can kayıplarının yaşanmasında kent merkezinden geçen derelerin etkisi yüksek oldu. Cavsak Deresi’nden taşan sular kentin kalbi konumundaki Abide Kavşağı alt tüneline doldu ve burada 8 kişi hayatını kaybetti. Diğer bir dere olan Karakoyun Deresi’nin taşmasıyla da dere kenarında bulunan yüzlerce eve sel suları doldu. Bölgede bulunan AVM’nin giriş ve bodrum katlarına dolan sular büyük maddi zararın yanında bir de can aldı. Kentte yaşanan bu olayların ardında kent merkezinden geçen ve üzeri kapatılıp park yapılan derelerin üzeri ise tekrar açılıyor.
Şanlıurfa'da 20 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından taşkınların yaşandığı üç derede Şanlıurfa DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğü tarafından çalışma başlatılmıştı.
SIRRIN VE CAVSAK DERELERİN İHALELERİ YAPILIYOR
Sırrın ve Cavsak Derelerindeki taşkın kontrol tesislerinin yapım ihaleleri 18 Eylül'de yapılacak. Karakoyun deresine taşkın kontrol tesislerinin yapım ihale hazırlıkları devam ediyor.
Yapılacak olan çalışmalarda üst havzalarda tersin bentleri ve sel kapanları yapılarak üst havzalardan malzeme taşınımı engellenecek ve suyun enerjisi azaltılacak.
Şehir içindeki köprüler tek gözlü olarak yenilenecek, gerekli yaya geçişleri yapılacaktır. Ferforje korkuluklarla birlikte yapılacak emniyetli, estetik yapılar ile şehir merkezine görsellik ve önemli katkılar sağlayacaktır.
 
Bu haber 899 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum