Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da çöl güzeli

Türkiye'de yalnızca Şanlıurfa'da yaşayan ve yılın bir bölümünde bölgeye gelen çöl koşarları Şanlıurfalı doğa fotoğrafçısı tarafından görüntülendi.

Şanlıurfa'da çöl güzeli
Editör: Urfa Haber 63
25 Ocak 2021 - 11:07
Her yıl belirli aylarda  Şanlıurfa'ya gelen çöl koşarları, Şanlıurfalı doğa fotoğrafçısı Yusuf Özbey tarafından görüntülendi.  Çöl koşarı, çöl ve yarı çöl ortamlarında yaşayan, tehlike anında uçmak yerine koşmayı tercih eden, hafifçe perdeli ayaklı ve uzun bacaklı bir kuş türü.
Türkiye'de, sadece Şanlıurfa'da yaşayan Çöl koşarı kuşları Şanlıurfalı doğa fotoğrafçısı Yusuf Özbey tarafından her yıl takip edilip fotoğraflanıyor. Türkiye'de her yıl ilkbahar döneminde üremek amacıyla gelen Çöl koşarı kuşları, kışları orta Afrika’da geçirdikten sonra ilkbahar sonunda Türkiye'ye doğru göçe başlıyorlar.Bu kuşları her yıl elinden geldiğince takip etmeye çalışan Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Yusuf Özbey Çöl koşarı kuşunun tüm Avrupa ölçeğinde sadece Şanlıurfa bozkırlarında rahatlıkla gözlendiğini kaydetti.
ÇÖL KOŞARI
Çöl koşarı, çöl ve yarı çöl ortamlarında yaşayan, tehlike anında uçmak yerine koşmayı tercih eden, hafifçe perdeli ayaklı ve uzun bacaklı bir kuş türü.
Avrupa ve Türkiye'de ürediği ender alanlardan birinin Şanlıurfa bozkırları olduğu belirtilen söz konusu kuşlar, ilkbahar aylarıyla birlikte yöreye gelip, burada beslenerek üremelerini gerçekleştirdikten sonra, yaz sonu veya sonbaharın başında yeni bireylerle beraber tekrar göç ediyor.
 
Bu haber 1085 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum