Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da, çocuklarda enfeksiyon hastalıkları arttı

Türkiye'de doğum oranın en yüksek olduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, havaların soğumasıyla birlikte çocuklarda görülen gribal enfeksiyon hastalıklarda yüzde 35 oranında artış yaşandı.

Şanlıurfa'da, çocuklarda enfeksiyon hastalıkları arttı
Editör: Urfa Haber 63
17 Kasım 2021 - 11:21
Her ne kadar pozitif ayrımcılık yapılarak sağlık personeli atamasında öncelik kente tanınsa da hastane ve personel yetersizliği nedeniyle poliklinik önlerinde uzun kuyruklar oluşuyor.
Suriyelilerle birlikte 2,5 milyonu aşkın nüfusu ve ülke genelinde en genç nüfusa sahip olan Şanlıurfa’da, sağlık konusunda alınan önlemler yetersiz kalıyor. Sağlıkta yaşanan sıkıntının son adresi ise Eyyübiye ilçesinde bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Kentin dört bir yanından hasta olan çocuklar sıra almak için poliklinik kuyruğu isyan ettirdi.
ŞANLIURFA ÇOCUK ACİLİNDE KAPASİTE ARTIRILIYOR
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde hastalara daha iyi hizmet verebilmek için genişletme ve Poliklinik arttırma çalışmaları başladı.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisin genişletilmesi ve 4 olan Acil Poliklinik sayısının 6 ya çıkarılması için çalışmalar başlatıldı
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Kaya yaptığı açıklamada;
"Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde özellikle çocuk hasta sayısında artış görünmektedir. Çocuk Acil servise olan başvurularda artış sonrasında, Çocuk Acil servisin İl Sağlık Müdürümüzün yaptığı vizitlerle, verdiği olur sonrasında büyütme kararı aldık. Bu büyütme işlemi en kısa sürede tamamlanacaktır"dedi.
 
Bu haber 1786 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum