Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da ÇİLYAD eğitimi tamamlandı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı personellerinin çocuk hastalarda ileri yaşam desteği konularında bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla, Çocuklarda İleri Yaşam Desteği (ÇİLYAD) Eğitimi düzenledi.

Şanlıurfa'da ÇİLYAD eğitimi tamamlandı
Editör: Urfa Haber 63
12 Mart 2024 - 14:16
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Eğitim birimi tarafından Uygulama ve Simülasyon Merkezi'nde düzenlenen eğitime 17 acil sağlık personeli katıldı. Acil sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmak, bebek/ çocuk ölüm ve önlenebilir sakatlıkları azaltmak üzere sağlık çalışanlarına ileri bilgi ve beceriler kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitimde, sahada en çok karşılaşılan bebek/çocuk vaka örnekleri teorik ve simülasyon uygulamaları ile birlikte yapıldı.
Dört gün süren eğitimde; acil olgu yönetimi, solunum acilleri, şok yönetimi, peri-arrest ve arrest yönetimi, nöbet ve travma yönetimi konuları teorik olarak gösterilirken, vakalara acil müdahale içeren senaryo temelli simülasyon uygulamaları yapıldı.
Altıyüz elli 650 Personele ÇİLYAD Eğitimi Verildi
Şanlıurfa'da 37.'si düzenlenen eğitim ile birlikte toplamda altıyüz elli( 650) acil sağlık hizmetleri personeline ÇİLYAD eğitimi verildi.
 
Bu haber 430 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum