Şanlıurfa'da 1000 Öğrencili Dev Tarım Kongresi

Şanlıurfa’da düzenlenen 15. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen yüzlerce öğrenciyi bir araya getirdi.

Şanlıurfa'da 1000 Öğrencili Dev Tarım Kongresi
Editör: Urfa Haber 63
08 Mayıs 2026 - 14:48
43 üniversiteden yaklaşık 1000 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen 15. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi, tarım dünyasının genç temsilcilerini bir araya getirdi.
Harran Üniversitesi kongre salonunda düzenlenen Kongrede öğrenciler bilimsel sunumları ve poster çalışmalarıyla tarım sektörüne yönelik yenilikçi fikirlerini ortaya koyarken, kongre alanında kurulan stantlarda özel sektörün güncel uygulamaları ve tarımsal yenilikler tanıtıldı.
TEMA’DAN DOĞA VE SU KAYNAKLARI UYARISI
Kongre kapsamında açıklamalarda bulunan TEMA Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, Türkiye’de doğa, su ve toprak kaynaklarının karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekti.
“DOĞAYI KORUMAK GELECEĞE KARŞI SORUMLULUKTUR”
Öztürkmen, iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki etkilerine değinerek, bilinçsiz su kullanımının ve erozyonun tarım arazileri açısından ciddi risk oluşturduğunu ifade etti.
Öztürkmen,” Kongreye katılan misafirlere ülkemizdeki doğa, su ve toprak kaynaklarının karşı karşıya bulunduğu tehditleri vurguladı. İklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki etkilerini, bilinçsiz su kullanımının yarattığı riskleri ve erozyonun toprak verimliliğini nasıl tehdit ettiğini dile getirdi. TEMA Vakfı’nın yürüttüğü projelerden örnekler vererek, özellikle çocuklar ve gençler için doğa eğitimleri, fidan dikim kampanyaları, su ve toprak koruma projeleri gibi faaliyetlerin önemini anlattı. Gençlere hitaben yaptığı çağrıda, “Doğayı korumak sadece bugünün değil, yarının da sorumluluğudur. Sizler geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve yöneticileri olarak bu sorumluluğu üstlenmelisiniz” dedi.
 
Bu haber 32 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum