Reklam

Sanayi esnafının soğukla imtihanı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Evren sanayi esnafı son bir haftadır etkili olan kar ve soğuk havada kendi yaptıkları yağ sobaları ile ısınıyor.

Sanayi esnafının soğukla imtihanı
Editör: Urfa Haber 63
25 Ocak 2022 - 12:37
Şanlıurfa  hava sıcaklıklarının dondurucu seviyeye düşmesinin ardından çalışma şartlara daha da ağırlaşan oto sanayi esnafı olumsuzluklara rağmen vatandaşa hizmet etmek için mücadele veriyor.
SANAYİ ESNAFININ SOĞUKLA İMTİHANI
Kış aylarına girilmesinin ardından hava sıcaklıklarının düşmesi, kar, soğuk hava ve don olaylarını beraberinde getirdi. Soğuktan etkilenen esnaflar arasında ise sanayiciler de yer alıyor. Ufak dükkanlarının olması nedeniyle bir çok aracı dışarıda soğuk altında tamir etmeye çalışan esnaf zor şartlarda ekmek mücadelesi veriyor. Kış aylarında dükkanlarına kurmuş oldukları sobayla ısınmaya çalışan sanayi esnafı, vatandaşların sorunlarına çözmek için fedakarca çalışıyor. Dondurucu soğuğa aldırış etmeden çalışmalarını sürdüren esnaf, bir yandan da hastalıklarla mücadele ediyor.
SANAYİ ESNAFI YAĞ SOBASI İLE ISINIYOR
Evren Sanayi esnafı arasında yanık yağ olarak nitelendirilen atık motor yağı, sanayi esnafının işyerini ısıtıyor. Özellikle büro olarak kullanabilecekleri yeri olmayan esnafın işyerinin bir kenarına koydukları sacdan yaptıkları sobalar, yanık yağ deposundan uzatılan ince bir boru aracılığı ile damla halinde akarak yanıyor.
GÜNDE İKİ-ÜÇ LİTRE YANIK YAĞ İLE ISINIYORUZ
Sanayi esnafından oto tamircisi Salih Aslan ile kaporta ustası İsmail Büyük "Sobayı kendimiz sac ile yaptık, yanık yağı da yıkama-yağlama yapan işyerlerinden tedarik ediyoruz. Çok tasarruflu oluyor. Günde iki-üç litre yanık yağ ile ısınıyoruz. Gelen müşterilerimizin de hayranlıkla izledikleri yağ sobaları soğuk havalarda en büyük dostumuz oluyor" dediler.
 
Bu haber 752 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum