Reklam
Reklam

Sakin ilçe misafirlerini ağırlıyor

Saklı Cennet olarak anılan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan normalleşme süreci kapsamında misafirlerini ağırlamaya başladı.

Sakin ilçe misafirlerini ağırlıyor
Editör: Urfa Haber 63
21 Haziran 2021 - 11:35 - Güncelleme: 21 Haziran 2021 - 14:11
Bir çok yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Sakin ilçe Halfeti koronavirüs  normalleşme süreci kapsamında açılana turizm sezonunda misafirlerini ağırlamaya başladı.
HALFETİ’YE TURİST AKINI
Birecik Baraj Gölü ile sahil kenti görünümüne sahip olan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde turizm hareketliliği başladı. Bölgeyi özellikle hafta sonları çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Baraj suyu nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2013 yılında "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği Halfeti'de turizm sezonu hızlı başladı.
Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil edilen, mistik tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yeni turizm sezonu akınlar başladı.
TARİHİ YERLERİN OLUŞTURDUĞU MANZARA İNSANLARI ADETA BÜYÜLÜYOR
Şanlıurfa'nın birçok ilçesi özellikle tarihi değerleriyle ön plana çıkarken, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013'te 'Sakin şehir' ağına dahil ettiği Halfeti ise özellikle Fırat Nehri'nin güzelliği ile insanları davet ediyor. Siyah gülleri ve Birecik Baraj Gölü'nün altında kalan evlerin, tarihi yerlerin oluşturduğu manzara insanları adeta büyüleyen Halfeti'ye gelenler özellikle tekne turları ile açılmayı tercih ediyor.
TURİSTLER TAHTA ASMA KÖPRÜDEN YÜRÜMENİN KEYFİNİ ÇIKARTIYOR
Ziyaretçiler, tur sırasında, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi uzaktan da olsa görme fırsatı buluyor. Su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan köyü de ilgi gören yerler arasında bulunuyor. Bir kısmı su altında kalan kıyıdaki Ulu Cami'yi de gezen ziyaretçiler, tahta asma köprüden yürümenin keyfini çıkartıyor. Duba üzerine kurulu lokantaların hizmet verdiği ilçeyi ziyaret edenler, en çok tekne turuyla Fırat Nehrinde gezmenin mutluluğunu yaşıyor.
SEZONUN  AÇILMASI ESNAFI SEVİNDİRDİ
İlçede esnafı ise sezonun açılmasıyla ilçenin güzel bir turizm ivmesi kazandığını söyledi. Bölge esnaflarından Hasan Aydın, “Sezonun açılmasıyla şu an için güzel bir konumda olduğumuzu düşünüyoruz. Ülkenin dört bir yanından ziyaretçilerimiz geliyor. Biz bu durumdan memnunuz” dedi.
 
Bu haber 2737 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum