Reklam

Sakin ilçe Halfeti yoğun bir döneme girdi

Güneydoğu bozkırının ortasında olmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip olan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, havaların serinlemesiyle turizmde yoğun bir döneme girdi.

Sakin ilçe Halfeti yoğun bir döneme girdi
Editör: Urfa Haber 63
27 Eylül 2023 - 12:10
2000 Yılında bir bölümü Birecik Barajı'nın suları altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle öne çıkan Halfeti, yurt genelinde havaların serinlemeye başladığı bu dönemde uygun iklimiyle misafirlerine güzel bir gün geçirme imkanı sağlıyor. Bölgeye gelenler Fırat Nehri kenarında yürüyüş yapıp, tekne turlarıyla da bölgenin güzelliklerini keşfediyor.
SAKİN ŞEHİR AĞINA DAHİL EDİLDİ
Sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2013 yılında "sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti, sonbaharla bambaşka bir güzelliğe büründü.
Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak da nitelendirilen ilçe, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Ziyaretçiler tekne turlarıyla, büyük bölümü sular altında kalan batık kenti, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale ile su altında kalan caminin minaresini ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan Mahallesi'ni görme fırsatı buluyor.
YENİ YERLEŞİM YERİ KURULDU
Şanlıurfa’ya 120 kilometre uzaklıktaki Halfeti İlçesi’nin yüzde 80’i, Birecik Barajı’nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su tutulmasıyla sular Çoğu çiftçilik yapan ilçe sakinlerinin büyük bölümü, evlerinin su altında kalmasının ardından, 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. Taş mimarisiyle yapılmış evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içerisinde doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başladı.
 
Bu haber 496 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum