Reklam

Sağlık çalışanlarına müjde! Süre uzatıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, pandemi nedeniyle sağlık çalışanlarına toplu taşıma araçlarının yıl sonuna kadar ücretsiz olması oy birliğiyle kabul edildi.

Sağlık çalışanlarına müjde! Süre uzatıldı
Editör: Urfa Haber 63
09 Kasım 2021 - 18:00
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı Kasım ayı ikinci birleşim meclis toplantısı Başkan Vekili Ahmet Kaytan ve Meclis Üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleşti.
Yoklama ve açılış konuşmalarının ardından Plan ve Bütçe Komisyonunda gelen raporların okunmasıyla oluşan gündem maddelerine geçildi. Okunan raporlar içerisinde, sağlık çalışanlarına toplu taşıma araçlarının 31 Aralık 2021 tarihine kadar ücretsiz olması meclis üyelerinin oluruna sunuldu. Rapor, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
Ücretsiz ulaşım ile ilgili meclise sunulan raporda şu ifadeler kullanıldı: İlgili Cumhurbaşkanı kararı ile covid-19 salgın hastalığının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında: sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile ilgili  belediye tarafından karar verilmesi şartıyla, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden yararlanmada, başkentray, marmaray ve izban  seferlerinden yararlanmada 31.05.2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) 08.11.2002 tarihli ve 4736 sayılı kanunun 1’inci maddesinin birinci fıkrası gereği hükmünden muaftır” denilmektedir. Söz konusu muafiyet; sağlık çalışanları hakkında alınan ilgili karar gereğince toplu taşıma araçlarında 31.12.2021 tarihine kadar ücretsiz olarak faydalanmaları konusunun belediye meclisinde görüşülmesi hususu.”
 
Bu haber 581 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum