Reklam

Rektör Çelik'ten Benek'e ödül

Harran Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Şanlıurfalı Prof. Dr. Sedat Benek'in yönetmen ve senaristliğini yaptığı “Harran Ekolü: El-Battani” Belgeseli, “Paris International Film Award” festivalinde Şubat ayının en iyi film ödülü aldı. Harran Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Mehmet Sabri Çelik Ödüllü yönetmen Benek'i ödüllendirdi.

Rektör Çelik'ten Benek'e ödül
Editör: Urfa Haber 63
26 Mart 2022 - 11:17
Harran Üniversitesi Bölgesel Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sedat Benek, "Harran Ekolü: El-Battani Belgeseli" ile "Paris International Film Award" festivalinde uzun metraj dalında şubat ayının en iyi film ödülü olarak seçildi.Prof. Dr. Sedat Benek, ayda bir kratere adı verilen ünlü uzay bilimci ve matematik bilgini Battani'nin hayatını konu alan Harran Ekolü El-Battani Belgeseli ile yurt dışında 2 ayda katıldığı 11 festivalden 7 ödül aldı.
Sedat Benek'in başarılarından dolayı Harran Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Mehmet Sabri Çelik, Prof. Dr. Sedat Benek’e tarihi Harran maketi hediye etti.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “İsmiyle müsemma olduğumuz Harran Okulunun en güçlü bilim insanı El-Battani'nin belgeselini yapan Prof. Dr. Sedat Benek her zaman olduğu gibi hak ettiği ödülünü uzun metraj dalında Paris International Film Award'dan almıştır. Hocamız medar-ı iftiharımızdır"dedi.
 
Bu haber 639 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum