Reklam
Reklam

"Pandemiden dolayı herhangi bir etkinlik yapamadık"

Tüm Dünya’daki engelli bireylere özel olan 10-16 Mayıs’ta her yıl çeşitli etkinlerle kutlansa da bu senede Koronavirüs salgını nedeniyle etkinlikler yapılmadı. Başkan Satoğlu, Bu yıl engellilere sahip çıkılmadığını belirterek engellilerin sorunlarının iki kat arttığına dikkat çekti.

"Pandemiden dolayı herhangi bir etkinlik yapamadık"
Editör: Urfa Haber 63
11 Mayıs 2021 - 12:38 - Güncelleme: 11 Mayıs 2021 - 16:55
10-16 Mayıs Engelliler Haftası da koronavirüs engeline takılan önemli günlerden. Bu haftanın önemi kapsamında açıklama yapan Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Bedih Satoğlu, Covid-19 salgını nedeniyle engellilerin yaşadığı sorunların iki kat arttığına dikkat çekti.
“PANDEMİDEN DOLAYI HERHANGİ BİR ETKİNLİK YAPAMADIK”
Satoğlu,"10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yapacağımız etkinlikler Pandemiden dolayı herhangi bir etkinlik yapamadık.  Rabbim inşallah gelecek yıllarda daha güzel etkinlikleri yaparız, çünkü biz aktif bir dernek olarak engellerini her alanda her ortamda dile getirerek sokağın, mahallenin, şehrin ve Ülkenin engellere sahip çıkması için güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu yıl da herhangi bir faaliyet yapamamak da beraber yerel yönetimlerin engellilere bakış açısı konusunda en büyük katkıyı Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin ve ona bağlı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi” ifadelerine yer verdi.
“BELEDİYELER ENGELLİLERE SAHİP ÇIKMADI”
Şanlıurfa'da 17 bine yakın engelli evde bakım destek hizmetlerine parasına yararlanmaktadır diyen Başkan Satoğlu; Bir o kadar da yine sosyal hukuk alanında 2022'de maaş kendilerine ödenmektedir. Engeller haftamız Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle çok üzüntülüyüz. Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri engellilere gerekli değeri göstermedi. Bir evde iki üç engelli olup da evde bakımdan faydalanmayan ve gerçekten gıda paketi ihtiyacı olan insanlarımıza belediyelerimizin herhangi bir imkan sağlamadı.  Belediye başkanlarımıza ben suçlu görmüyorum, belediye başkanlığımızın yetki vermiş olduğu yetkilerinin bu konuda paket yardımı yapmaları gerekiyordu. Birçok yardım paketini lüks araçlarla alanlar var, ama bizim engelliler bundan faydalanmadı. Fakat bunun yanında gerçekten gönüllü aslan yürekli insanlarımız vardı. Almanya'dan, İstanbul'dan, Şanlıurfa'dan Ramazan ayında paket yardımı yaptılar. 90 kişiye yakın paket yardımı yapıldı. Bir engeli insana sadece paket yardımı yapılmamalı, kalıcı çözüm bulunması gerekiyor. Şanlıurfa'da engellilerimize onurca yaklaşımlarını devam edeceğine inancımız sonsuzdur başta valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ve Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat'ı bu engelli hakları konusunda aktif çalışmalarını dernek ve üyelerim adına takdirle karşılıyoruz" dedi.
 
Bu haber 1844 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum