Reklam
Reklam

Ormanlarında Sıklık Bakımı

Şanlıurfa’da ormanlar köylülerin gelir kapısı oldu. Kentte ormanlarda yapılan sıklık bakımı çalışması ile Badem ağaçlarından bol ürün alınıyor.

Ormanlarında Sıklık Bakımı
Editör: Urfa Haber 63
06 Ağustos 2022 - 11:17
Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü hizmet alanındaki ormanlarda 350 hektarda sıklık bakım çalışması yapıldığı bildirildi.
Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğü, Viranşehir Orman İşletme Şefliği sorumluluğunda bulunan Karacadağ ağaçlandırma sahasında badem ağaçlarının daha iyi gelişimi, kaliteli ve bol ürün tutmalarını sağlamak amacıyla sıklık bakımı(tekleme) yapıldı.
Toplam alanı 650 Hektar olan sahanın 350 Hektarı kadar alanında yapılan sıklık bakımı fertlerin çalı formundan ağaç formuna geçişini hızlandırıyor.  Sahada badem türünün yanısıra yabanıl türler de korunuyor.
Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
“Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğü, Viranşehir Orman İşletme Şefliği sorumluluğunda bulunan Karacadağ ağaçlandırma sahasında badem ağaçlarının daha iyi gelişimi, kaliteli ve bol ürün tutmalarını sağlamak amacıyla sıklık bakımı(tekleme) yapılmaktadır.
Toplam alanı 650 Ha. olan sahanın 350 Ha. kadar alanında yapılan sıklık bakımı fertlerin çalı formundan ağaç formuna geçişini hızlandıracaktır. Sahada badem türünün yanısıra yabanıl türler de korunmaktadır”denildi.
 
Bu haber 550 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum